Menu

Benefietsingle Ajacieden verschijnt 22 januari

De cd-single van Cristian Chivu, John O’Brien, Petri Pasanen, Aron Winter, Richard Witschge komt uit op 22 januari. De Ajacieden behoren tot de groep voetballers die onder de artiestennaam FC United een speciale benefiet-single inzongen ten bate van het Ronald McDonald Kinderfonds.

Het nummer is getiteld Let’s Have A Ball! (Una tarde latina) en is Engels/Spaans-talig. De muziek is ingespeeld door de Cubop City Big Band onder leiding van Lucas van Merwijk. Het blazers-arrangement is geschreven door Eric Calmes. Voor de speciale voetbal-samples tekende DJ Ro, als gastvocalisten werkten Angela Vermeer en Los Zand (Arie Nijgh en Leon Heijmans) mee en producer van de single is Nico Brandsen.

Naast de Ajacieden zijn John Bosman, Henk Timmer (AZ), Peter van Vossen (Feyenoord), Giovanni van Bronckhorst (Glasgow Rangers), Dean Gorre (Huddersfield Town), Glenn Helder (RBC), Peter van den Berg (RKC), Mark Luypers, Fatih Sonkaya (Roda JC), Bram Marbus (Sparta), Bob Peeters, Marc van Hintum en Bas Wijnen (Vitesse) te horen.

De internationale ‘feel’ van het nummer wordt nog eens benadrukt door de vertaalde yells van let’s have a ball! in het Amerikaans, Fins, Mokums, Moluks, Sranan, Roemeens, Turks, Vlaams en Zeeuws in het ‘outro’ van het nummer.

De CD-single gaat vergezeld van een videoclip waarin kinderen de hoofdrol vertolken. Het intro van het nummer is ingezongen door de 9-jarige Samya Vermeer. Leerlingen van de Petrus-school in Volendam voegden zich voor het refrein van het nummer bij de voetballers in de studio van Arnold Muhren, ooit deel uitmakend van de legendarische Cats en volle neef van ex-profvoetballers Gerrie en Arnold Muhren.

De videoclip wordt in de maand januari door de Amerikaanse sportzender ESPN International uitgezonden in de VS, Brazilie, Argentinie, Japan en Australie en wereldwijd via CNN.

De opbrengst van de CD-single komt ten goede aan het Ronald McDonald Kinderfonds. Het Fonds zet zich sinds jaar en dag in voor het realiseren van accomodatie nabij ziekenhuizen voor familieleden van jonge patientjes. Lees meer over de opnamedag van John, Aron, Petri en Chivu