Menu

Benefietwedstrijd voor aardbeving Marokko in ArenA

Ten behoeve van de slachtoffers van de aardbeving in Marokko, zal op woensdag 21 april een benefietwedstrijd in de Amsterdam ArenA tussen Ajax en de Marocprofs worden gespeeld. Bij de Marocprofs zullen Nourdin Boukhari en ex-Ajacied Tarik Oulida meespelen.

De noordelijke streek van Marokko werd dinsdagnacht 24 februari 2004 om 03:27 getroffen door een zware aardbeving. De aardbeving had een kracht van 6,5 op de schaal van Richter en heeft er toe geleid dat er hele dorpen rond Al Houceima van de kaart zijn geveegd en vele lemen huizen met de grond gelijk zijn gemaakt. De gevolgen van de aardbeving volgens de laatste lezing op 5 maart 2004 van de Marokkaanse regering zijn: 629 doden, 926 gewonden, 2630 huizen volledig vernietigd, 15.230 daklozen en veel materiële schade. Het dodental blijft tot op heden stijgen en de humanitaire hulp komt moeizaam op gang. Veel Nederlanders met een Marokkaanse afkomst komen uit deze streek. Dagelijks krijgt men via beelden op televisie te zien hoe groot de nood is onder de Marokkaanse bevolking in Al Houceima. Eén boodschap komt steeds terug: ,,Er is veel, heel veel hulp nodig!"

De stichting Marocprofs & Voetbalpromotie wil graag iets betekenen voor de slachtoffers van de aardbeving. Daarom organiseren wij op woensdag 21 april 2004 in samenwerking met AFC Ajax en de Amsterdam ArenA een benefiet voetbalwedstrijd tegen Ajax in de Amsterdam ArenA. De opbrengst van deze wedstrijd zal volledig ten goede komen aan de slachtoffers van de aardbeving in Marokko.

De Marocprofs zijn profvoetballers die een Marokkaanse achtergrond hebben en uitkomen voor verschillende clubs in het Nederlands Betaald Voetbal (Eredivisie). Daarnaast hebben wij enkele Marokkaanse gastspelers uit het buitenland bereid gevonden over te komen naar Nederland voor deze unieke gebeurtenis. Om enkele spelers te noemen: Mustapha Hadji, voormalig Afrikaans Voetballer van het Jaar en Youssef Mokhtari, topscorer van afgelopen editie van de Africa Cup. Meer informatie kunt u vinden op onze website: www.marocprofs.nl.

Naast voetballers zullen er veel prominenten van zowel de Nederlandse als de Marokkaanse overheid aanwezig zijn. Ook zal er gezorgd worden, met medewerking van o.a. Najib Amhali, Hind en Ali B, voor de nodige entertainment.

De wedstrijd begint woensdagavond 21 april 2004 om 20.15 uur . Het stadion is geopend vanaf 18.30 uur.

Ajax - Marocprofs wordt gespeeld onder auspiciën van de KNVB.
Vrije landelijke kaartverkoop begint op vrijdag 2 april en vindt plaats via de TicketBox verkooppunten. Indien de wedstrijd niet uitverkocht is, zullen de stadionkassa's op de wedstrijddag vanaf 12.00 uur geopend zijn. De prijzen van de toegangskaarten zijn: €12,50, €15,00, €17,50. Voor deze wedstrijd geldt geen clubkaartverplichting waardoor het voor iedereen mogelijk is de wedstrijd bij te wonen.