Menu
Benfica aan leiding in Tournament

Benfica aan leiding in Tournament

Benfica en Sunderland openden het Amsterdam Tournament vrijdagavond om 19.00 uur. Het duel eindigde in een 2-0-overwinning voor de Portugezen, die daardoor aan de leiding gaan in het Amsterdam Tournament.

Saviola kreeg na een klein kwartier spelen de eerste kans voor Benfica, maar zijn puntertje vanaf de linkerkant was geen probleem voor doelman Fulop van Sunderland, die een kleine zes minuten later zijn ploeggenoot Jones in kansrijke positie zag koppen. Een doelpunt leverde dat niet op. Toen Danny Collins in de 32ste minuut licht contact had met Saviola floot Wiedemeijer voor een strafschop. Die werd stoïcijns benut door Cardozo.

In de tweede helft breidde Benfica de score uit via een verwoestend schot van Pereira die een vrije doortocht had gekregen na Engels balverlies. Sunderland was niet bij machte iets te veranderen aan die stand.

Benfica - Sunderland 2-0
Scheidsrechter: Reinold Wiedemeijer

32. Cardozo 1-0 (pen), 55. Pereira 2-0

Sunderland: Fulop; Bardsley (72. Anderson), Collins (c), Nosworthy, Ferdinand, Leadbitter, Edwards (26. Reid), Hendersom, Jones (72. Healy), Richardson (78. Tainio), Malbranque (72. Waghorn).

Benfica: Moretto, Shaffer, Luisão (c) (72. Vitor), Garcia, Cardozo, Ramires, Aimar (72. Martins), Pereira, Di Maria (72. Coentrão), Luiz, Saviola