Menu
Benfica: Portugezen mikken op het podium

Benfica: Portugezen mikken op het podium

De achtste editie van de ABN AMRO Future Cup staat voor de deur. Op 15, 16 en 17 april vindt het internationale jeugdtoernooi plaats op de Toekomst. Ook dit jaar zijn weer grote clubs uit de voetbalwereld aanwezig. SL Benfica is een van de deelnemende teams.

Benfica, een club met rijke historie, goede prestaties in de competitie en een geroemde jeugdopleiding.
Een ideale toevoeging aan het deelnemersveld van deze ABN Amro Future Cup. De Portugezen zijn voor de vierde keer van de partij op de Toekomst.

Nu wel eremetaal?
Tijdens de laatste editie eindigde de club uit Lissabon op een vijfde plaats in het eindklassement. Wie weet kan het O17 team dit jaar wél met eremetaal naar huis. Aan de resultaten lag het tijdens de vorige editie in ieder geval niet. In de poule werd niet één keer verloren. Olympiakos werd met 1-0 geklopt en de confrontaties met Anderlecht en Barcelona resulteerden beide in een 1-1-remise. Op basis van doelsaldo eindigde Benfica ongelukkig als derde in de poule.

De club met de welbekende adelaar als logo, had destijds een ware fanschare meegenomen naar Amsterdam. De Portugese fans waren herkenbaar door hun wapperende vlaggen en gepassioneerde aanmoedigingen. Met slechts twee tegendoelpunten, een gelijkspel tegen latere finalist Anderlecht en een 3-0 overwinning op Right To Dream in de strijd om de 5e plek viel toch te spreken van een degelijk toernooi. Dit jaar is de ploeg van trainer Teles Candeias uit op een betere eindklassering.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl