Menu
Bennekom - Ajax Zaterdag 1 eindigt in 0-2

Bennekom - Ajax Zaterdag 1 eindigt in 0-2

Door doelpunten van Glenn van Zoolingen en Joey Lamptey heeft vanmiddag de uitwedstrijd bij Bennekom met 0-2 (rust 0-0) gewonnen.

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor Ajax in de zestiendee minuut toen op links Mick van Moerkerk ervandoor ging, maar zijn voorzet bereikte Dennis Kaars die vervolgens op doelman Rensen stuitten. Ajax, dat qua veldspel in de openingsfase iets meer moest toegeven aan Bennekom, kwam er wel het meest dreigend uit want met name Dennis Kaars en Hassan Aanzi voelden elkaar prima aan en het ontbrak met name Dennis Kaars voor alsnog aan wat geluk om echt dreigend te worden in de 16 meter. Bennekom moest wel toezien dat de gasten steeds meer controle begon te krijgen over het duel naarmate de tijd verstreek, maar het vizier bij de voorhoedespelers stond zeker nog niet op scherp. Aan de andere kant moest Ajax continu alert blijven want met name uit vrije trappen wilde Bennekom nog wel eens gevaarlijk worden zo ook in de 25e minuut, maar doelman Danny Been plukte de bal uit de bovenhoek. En zo kon dit duel nog alle kanten op gaan want omdat er heel veel ruimtes lagen op het veld konden beide teams naar hartenlust aanvallen, wat de amusementswaarde goed deed zonder dat het etiket goed voetbal op dit duel geplakt mocht worden.

In de 35e minuut kreeg Ajax een unieke kans om de score te openen: opnieuw stonden Dennis Kaars en Hassan Aanzi aan de basis van een opgelegde kans, maar ditmaal was het Hassan Aanzi die oog in oog met doelman Sjoerd Rensen faalde. Of beter gezegd: doelman Rensen behoedde Bennekom opnieuw voor een achterstand. En dat de beide doelmannen de hoofdrollen hadden in de eerste helft bewees ook Ajax keeper Danny Been, want in de 39e minuut pareerde hij een vrije trap van Kevin Sissing op prachtige wijze en zo bewees de jonge doelman dat hij uitstekend stond te keepen en zeer betrouwbaar is geworden.
Derhalve een ruststand van 0-0 waarbij beide teams zich tekort deden met de kansen die men kreeg.

Na rust kwam Ajax iets energieker uit de kleedkamer dan de thuisclub maar al snel bleek weer dat de aanvoer over de vleugels hedenmiddag niet het gewenste resultaat opleverden en dus kwam opnieuw het meeste gevaar vanaf het middenveld waar andermaal Mitchell van den Beld de grote animator was samen met Glenn van Zoolingen en Hassan Aanzi. De eerste kans van de tweede helft kwam van de voet van Sergio Cameron: in de 51e minuut uit een korte corner kreeg de spits de bal die hij daarna afvuurde op doel maar Sjoerd Rensen bleek de grote sta in de weg. Nog geen vier minuten later mocht opnieuw Sergio Cameron op het randje van de 16 meter lijn een vrije trap nemen. De vrije trap werd van richting veranderd en doelman Rensen wilde ten koste van alles de bal, hij pareerde de bal op dusdanige wijze dat hij panklaar werd gelegd voor Glenn van Zoolingen die geheel vrij staand voor een leeg doel alleen maar ,, dankje wel “ hoefde te zeggen en zo kwam Ajax verdiend op 0-1 . Bennekom was van slag en Ajax kon steeds meer en meer de wedstrijd naar zich toe trekken wat het uiterst geconcentreerd deed. Achterin waren de rijen gesloten met uitblinkers Jordi Meester-Wouter van der Molen maar ook Cerezo Fung-a-Wing en Rience Schurman verdienden een pluim. Ajax dicteerde het spelbeeld, maar garanties had het zeker nog niet want daarvoor had deze wedstrijd een te onvoorspelbaar karakter.

De wedstrijd kabbelde naar het eind. Aan alle onzekerheid werd in blessuretijd een eind gemaakt toen de fris en frivool spelende invaller Kenneth Misa Denso de andere wisselspeler de bal gunde, namelijk Joey Lamptey. Hij knalde Ajax naar een verdiende 0-2 voorsprong. En zo behaalde het team van trainer Bart Logchies opnieuw drie punten in een traditioneel moeilijke wedstrijd.

Fotografie: Rob van Vliet Fotografie: Rob van Vliet