Menu

Bergdolmo: ''Dit hadden we moeten winnen''

Het gelijkspel in de seizoenouverture tegen Roda JC is hard aangekomen bij de Ajacieden. Maar het zelfvertrouwen heeft geen deuk opgelopen, volgens onder andere Cristian Chivu en André Bergdolmo. ,,We speelden op zich goed", vonden beiden. ,,We hadden dan ook gewoon moeten winnen."

Maar dat gebeurde niet. ,,Toch speelden we de eerste 25 minuten goed", zei Bergdolmo. ,,Maar we creeerden niet zo veel kansen." Positief aan alle blessuregevallen, is het feit dat Bergdolmo zelf weer eens in de basis stond. ,,Dat was positief ja. En ik vind ook dat ik goed heb gespeeld. Ik hoefde niet te wennen aan het feit dat ik nu samen met Chivu in het centrum speelde. We trainen dagelijks samen, dus dat ging wel."

,,Het tegendoelpunt kwam na een corner. Nygaard is vierenhalf meter lang en wint het duel van Yakubu. Daarna komen we terug tot 1-1, maar het is teleurstellend. Dit hadden we moeten winnen, vooral omdat Roda duidelijk voor een punt kwam."

,,Na het tegendoelpunt was het moeilijk om terug te komen", verklaarde doelpuntenmaker Van der Vaart. ,,We hebben niet veel kansen gehad en vielen op een gegeven moment weg door slordigheden. Het doelpunt was belangrijk omdat we tenminste een punt hebben. Het is natuurlijk wel teleurstellend, maar het is niet zo dat we de kluts zijn kwijtgeraakt."

Chivu, de onfortuinlijke penaltynemer had een andere verklaring voor de puntendeling. ,,We speelden goed tot de tweede helft, maar misten te veel kansen, waaronder natuurlijk de penalty die ikzelf mis. In de tweede helft zijn we te laat gaan voetballen."