Menu

Bergdølmo en Chivu houden elkaar in evenwicht

Een aantal Ajacieden kwam woensdagavond nog in actie tijdens diverse kwalificatiewedstrijden met hun nationale elftallen. Chivu (Roemenië) en Bergdølmo (Noorwegen) speelden tegen elkaar en deelden de punten, Galásek won overtuigend met Tsjechië. Pasanen en Litmanen konden Finland niet aan een overwinning helpen.

Noorwegen speelde in Oslo gelijk tegen Roemenië: 1-1. De bezoekers kwamen na ruim een uur op voorsprong door Ganea. Solskjaer passeerde Bogdan Lobont via een strafschop, nadat de Slowaakse scheidsrechter Michel Ajacied Cristian Chivu op hands had betrapt. Chivu leidde, afgezien van de handsbal, de Roemeense defensie op sublieme wijze. Met een goede interceptie voorkwam hij dat Solskjær na dertien minuten al kon scoren. Andre Bergdølmo, Chivu en Lobont speelden de hele wedstrijd.

Jari Litmanen en Petri Pasanen konden niet voorkomen dat de trefzekere Totti en Del Piero voor Italië scoorden: 0-2. Beide Ajacieden speelden de hele wedstrijd.

Tomás Galásek won overtuigend met Tsjechië van Moldavië. De doelman van Moldavië moest vijf keer de bal uit het net vissen. Hij stopte nog wel een penalty. Galásek maakte de negentig minuten vol.

Zlatan Ibrahimovic kwam vanwege een liesblessure niet in actie met Zweden. Zijn landgenoten versloegen wel Polen met 3-0.