Menu

Bergdølmo krijgt Noorse steun: 'Relax André, die tweede ronde is voor jou'

De aanvoerdersband zit morgenavond tijdens de zesde Champions-Leaguewedstrijd, vanwege een schorsing van Chivu, stevig om de arm van André Bergdølmo. ,,Maar dat betekent niet dat ik me anders gedraag in die wedstrijd. Het maakt niet uit of ik wel of geen aanvoerder ben."

De Noor, languit liggend op een bank in het spelershome, hing de afgelopen dagen continu aan de telefoon met Trondheim, vooral met de Rosenborg-spelers Roar Strand en Erik Hoftun. ,,Zij stelden me steeds gerust: ‘relax André, die tweede ronde is voor jou’, zeiden ze. Ze hebben liever dat die sympathieke Amsterdammers naar de volgende ronde gaan dan die arrogante Fransen of Italianen.”

Dat het zo zal lopen, daar is de verdediger zelf van overtuigd. ,,In al die jaren Champions League heeft Rosenborg alleen maar verloren van Spartak Moskou, AC Milan en Dynamo Kiev. Daarnaast is het de laatste wedstrijd van het jaar en de laatste van de trainer. Die willen ze goed afsluiten. Dus dat komt goed.”

,,En ik heb Rosenborg-Inter gezien en Inter was hélémaal niets! Daarom heb ik geen angst voor morgen. Als Rosenborg al 2-2 speelt, dan kunnen wij ook winnen. Nee hoor, we gaan nog zeker zes Champions-Leaguewedstrijden spelen dit seizoen.”

In de buurt van Bergdølmo zal dinsdagavond Nigel de Jong spelen. Hij kwam in Kerkrade niet in het veld. ,,Ik had wat last van overbelasting aan de hamstring, dus ik bleef lekker op de bank zitten. Maar nu gaat het goed."

Daardoor mag de zeventienjarige al weer voor het derde keer op het hoogste Europese podium opdraven. Werd hij tegen Rosenborg nog door zijn moeder met de metro naar het stadion gestuurd, bij Lyon speelde hij of hij al jaren niet anders deed en morgenavond wacht het grote Inter. ,,Ik heb veel respect voor Inter. Het is altijd een grote club geweest en ze hebben de beste spelers. Zij zullen ook met respect naar Ajax kijken, gezien de historie."

Waar precies De Jong in de verdediging komt te staan, is nog de vraag. ,,Doordat Trabelsi op de training ontbrak, dacht ik al dat ik weleens op die positie zou kunnen gaan spelen. En zojuist tijdens de persconferentie zei de trainer dat ook. Ik kan wel rechtsback staan, daar sta ik bij Oranje -19 ook altijd. Het is niet mijn ideale positie, want ik sta liever in het centrum van de verdediging waar je een goed overzicht hebt over het hele veld. Maar omdat Inter waarschijnlijk wel met 4-4-2 speelt, zal ik veel ruimte krijgen en dan hoop ik dat ik die acties, die Hatem altijd maakt langs de lijn, ook kan maken. Het maakt mij eigenlijk niet uit waar ik speel, als ik maar speel."

De tiener liet tevens zijn licht schijnen over de wedstrijd: ,,Ik hoop dat we er een goede wedstrijd van maken. En een goed resultaat is winnen. Daar heb ik een goed gevoel over en daar heb ik ook vertrouwen in. Ik weet wat we kunnen. Geen enkel team is onverslaanbaar. Dat bleek zaterdag toen Udinese van Inter won. Misschien zitten ze nu wel in een dipje. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat ze extra gemotiveerd zijn. Als we ons maar behoeden voor die counter!"