Menu

Bergdolmo over 5000e goal: 'Leuk verhaal voor de kleinkinderen'

Eindelijk lukte het in de Klassieker tegen Feyenoord om de 5000e goal sinds de invoering van het betaald voetbal te maken. Andre Bergdolmo was daarvoor verantwoordelijk. ,,Ik wist niet dat het de 5000e was. Maar ik ben er blij mee."

De centrale verdediger speelde samen met Chivu een goede wedstrijd tegen de Feyenoorders. Trabelsi zorgde er op zijn beurt voor dat het talent Robin van Persie, anders dan donderdag tegen Glasgow, niets had in te brengen. Ook John O'Brien speelde een gedegen partij. ,,Wij speelden goed", vond Bergdolmo zelf. ,,Het was ook een wedstrijd waarin de spelers respect voor elkaar hadden. Er gebeurde geen vervelende dingen."

,,Wij hadden veel acties, veel voorzetten, maar we hadden meer moeten scoren. Omdat we 0-1 achterkwamen, ben ik achteraf wel blij met een punt. Dat ik de 5000e maakte wist ik niet. Ik moet gewoon de strafschoppen nemen. Dit is leuk om de kleinkinderen te vertellen. Nu op naar de 10.000", lachte hij afsluitend. ,,En die vrije trap die de scheidsrechter gaf vanwege die actie tegen Van Hooijdonk. Dat was geen vrije trap. Het waren nog even bange momenten, want ik heb ook de doelpunten van hem tegen Glasgow Rangers gezien." Maar ook deze vrije trap had geen gevolgen.

Jan van Halst werd uitgeroepen tot Ajacied van de Wedstrijd. De middenvelder speelde zijn beste wedstrijd sinds zijn rehabilitatie in de selectie. ,,Een paar maanden terug zou ik er niet over denken dat ik nog een Ajax-Feyenoord zou spelen. Ik heb er van genoten. We hebben organisatorisch goed gespeeld en ik vind dat als dit duel een winnaar verdiende, dat wij dat moesten zijn. Nu komt het gelijkspel van afgelopen woensdag tegen Fortuna nog harder aan. Tegen Feyenoord houden we de schade beperkt. Het enige dat nog ontbreekt zijn de doelpunten. In de trainingen gaan ze er wel in, nu niet."

Andy van der Meyde was weer als vanouds. ,,Ja, het ging lekker", beaamde de rechtsbuiten. ,,Ik had wat minder wedstrijden gespeeld de laatste weken, maar nu kreeg ik weer veel ballen. In die andere duels was dat niet zo. Als ik van de vijf ballen die ik kreeg er drie verspeelde, was dat niet goed voor mijn zelfvertrouwen."

Met dat zelfvertrouwen zat het vandaag wel goed. ,,De ruimte lag achter Rzasa en omdat hij al snel geel kreeg kon ik hem blijven opzoeken. Het was jammer dat de scherpte bij de laatste bal er niet was. Maar we kunnen het ook positief bekijken. We hebben goed gevoetbald en daar moeten we op voortborduren. Dat wil niet zeggen dat ik blij ben met een punt, want ik vind dat we hadden moeten winnen. We waren beter en dan hadden we meer punten uitgelopen."