Menu
Bergkamp begonnen aan zijn stage bij Ajax

Bergkamp begonnen aan zijn stage bij Ajax

Dennis Bergkamp is vrijdagochtend begonnen aan zijn stage bij Ajax 1. De stage maakt deel uit van de verkorte cursus coach betaald voetbal. ,,Dit voelt een beetje als thuiskomen."

Dennis Bergkamp gaat in de leer bij de technische staf van Ajax. Dennis Bergkamp gaat in de leer bij de technische staf van Ajax.

,,Het voelt goed om terug te zijn”, zegt Bergkamp, die van 1986 tot 1993 uitkwam voor het eerste elftal van Ajax. ,,In de ArenA heb ik eigenlijk nooit gewerkt, maar het voelt toch een beetje als thuiskomen. Nederland en Ajax heb ik vijftien jaar geleden verlaten en nu ben ik weer terug.”

Een eerste werkdag is altijd een beetje wennen, ook voor voormalig topspeler Bergkamp. ,,Het is inderdaad een beetje vreemd”, geeft hij toe. ,,Maar het voelt in ieder geval heel goed om weer op het veld te staan. Daarom heb ik me ook opgegeven voor de cursus coach betaald voetbal.”

Dennis Bergkamp voegde zich vrijdagochtend bij de technische staf van Ajax. Dennis Bergkamp voegde zich vrijdagochtend bij de technische staf van Ajax.

Bergkamp loopt in principe het hele seizoen mee met het eerste elftal. Tijdens de eerste training observeerde hij hoe het er aan toe ging op het veld, maakte hij af en toe een notitie en praatte hij bij met Marco van Basten. De selectie maakt een goede indruk op hem. ,,Iedereen ziet er fit uit. Er werd heel scherp getraind.”

Marco van Basten bood Bergkamp de stageplaats enige maanden geleden aan. ,,Ik denk dat hij spelers beter kan maken”, zei Van Basten toen. Bergkamp zelf hoopt ook een bijdrage te kunnen leveren aan een succesvol seizoen. ,,Ik kan in ieder geval proberen uit te leggen hoe ik bepaalde zaken zie. En als dat spelers beter maakt, is dat natuurlijk heel mooi.”

John van 't Schip, Rob Witschge, Marco van Basten en nieuwkomer Dennis Bergkamp. John van 't Schip, Rob Witschge, Marco van Basten en nieuwkomer Dennis Bergkamp.
Dennis Bergkamp observeert. Dennis Bergkamp observeert.
Dennis Bergkamp bekijkt de verrichtingen van Dario Cvitanich. Dennis Bergkamp bekijkt de verrichtingen van Dario Cvitanich.
Een kort overleg met Marco van Basten. Een kort overleg met Marco van Basten.
Bergkamp was deze week nog in het nieuws. Hij werd door de supporters van Arsenal verkozen tot de op één na beste speler uit de geschiedenis van de Londense club. Achter Thierry Henry. Bergkamp was deze week nog in het nieuws. Hij werd door de supporters van Arsenal verkozen tot de op één na beste speler uit de geschiedenis van de Londense club. Achter Thierry Henry.
De Ajax-supporters zijn Dennis Bergkamp nog niet vergeten. De Ajax-supporters zijn Dennis Bergkamp nog niet vergeten.