Menu
Bergkamp: 'Deze titel voelt als beloning'

Bergkamp: 'Deze titel voelt als beloning'

In zijn eerste seizoen als zelfstandig trainer boekte Dennis Bergkamp direct een fraai resultaat. Samen met trainer Heini Otto won hij zaterdag met Ajax D2 het kampioenschap. De 5-0 overwinning op FC Utrecht D2 gaf de verdiende glans aan zijn eerste kampioenschap als oefenmeester.

Het was voor Ajax D2 niet te vraag óf, maar wanneer het team het kampioenschap zou veroveren. ,,We hebben dit seizoen alle wedstrijden gewonnen”, sprak een trotse trainer Bergkamp na het behalen van zijn eerste titel als (jeugd)trainer. ,,Het zat er dus al een tijd aan te komen, maar dat neemt niet weg dat er bij een kampioenswedstrijd altijd wat extra spanning komt kijken. Zowel bij de spelers, als bij de trainers.”

In mei vorig jaar slaagde de voormalig speler van Ajax, Inter en Arsenal voor de verkorte cursus Coach Betaald Voetbal. Deze voetbaljaargang had hij - samen met Heini Otto - voor het eerst een eigen team waarvoor hij de verantwoording droeg. Met de D2 kan hij na zijn eerste jaargang als trainer fraaie cijfers overleggen. Bergkamp: ,,We hebben alles gewonnen tot nu toe. Ook de moeilijke duels. Dat geeft uiteraard een tevreden gevoel. Uiteindelijk voelt het kampioenschap toch als een soort beloning.”

Een trotse trainer Bergkamp samen met zijn kampioensteam. Een trotse trainer Bergkamp samen met zijn kampioensteam.

Het mooiste moment van het seizoen ziet de voormalige nummer 10 graag in een breder perspectief. ,,Met onze D2 speelden we eigenlijk een niveau te laag”, weet hij. Daarom was hij blij dat hij samen met collega Otto ook de gelegenheid kreeg om tegen zwaardere tegenstanders te spelen. ,,We hebben ook een aantal wedstrijden tegen ploegen uit de poule van de D1 gespeeld. En ook in die duels hebben we heel goede resultaten behaald. Dan zie je pas echt wat de spelers kunnen. In die wedstrijden zijn tegenstanders immers een jaar ouder en van D1-niveau. Onze spelers hebben laten zien dat ze ook die duels kunnen winnen en bovendien voetballend heel goed een hoger niveau aankunnen. Dat is mooi om te zien.”

Eerder gaf Bergkamp al aan dat hij het tijdens zijn debuutjaar als trainer vooral mooi vindt om te zien dat zijn spelers het geleerde in de praktijk kunnen brengen. ,,Dit seizoen zijn we vooral bezig geweest met de beleving. Daar begint het allemaal mee. En ik moet zeggen: daar heeft het bij dit team nooit aan ontbroken. Een ander mooi aspect vind ik dat het team altijd in beweging is. Zowel aanvallend, als verdedigend. Iedereen doet mee. Dat is voor die leeftijd heel goed. Je traint veel op dergelijke zaken en als het er dan tijdens wedstrijden uitkomt, is dat mooi. Dat is toch hetgeen waar je als trainer op hoopt.”

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Ajax D2 kampioen!