Menu
Bergkamp geeft eigen feestje glans

Bergkamp geeft eigen feestje glans

Dennis Bergkamp speelde zaterdagmiddag een hoofdrol op een speciaal voor hem georganiseerd feestje. Op Highbury stond de wedstrijd tussen Arsenal en West Bromwich Albion (3-1) volledig in het teken van de artistiek voetballende oud-Ajacied. De fans wilden Bergkamp (36) bedanken voor elf jaar voetbalgeluk. Hij stelde zaterdag niemand teleur en tekende voor een assist en een geweldig doelpunt.

In de 89ste minuut ontplofte Highbury bijkans. Bergkamp ontving de bal op 30 meter van de goal van Emmanuel Eboue. De voormalig international nam de bal aan, zag keeper Thomasz Kuszczak iets te ver voor zijn doel staan en draaide de bal uiterst nauwkeurig om hem heen: 3-1. De treffer was het hoogtepunt van een middag waarop Bergkamp centraal stond.

Voorafgaand aan het duel werden de fans van Arsenal gevraagd om in het oranje in het stadion te verschijnen. Er werden 10.000 unieke t-shirts uitgedeeld met daarop de tekst 'DB 10' en de dochters van de aanvaller waren mascotte tijdens de wedstrijd tegen West Bromwich. De spelers van de Londense club werkten de warming-up af in oranje kledij.

De toeschouwers waren zelf met het idee gekomen om Bergkamp te eren. Hij stopt na dit seizoen met voetballen. Het competitieduel van zaterdag was - in het kader van het afscheid van het stadion - aanvankelijk uitgeroepen tot 'Supporters Day'. De fans besloten er later een eerbetoon aan Bergkamp van te maken. Highbury wordt na
dit seizoen vervangen door een hypermodern nieuw onderkomen. Het duel tegen West Bromwich kende voor Arsenal een nerveus scoreverloop. Na 1-0 van Hleb, vlak voor rust, maakte Nigel Quashie een kwartier voor tijd de gelijkmaker. Bergkamp zelf, ingevallen in de 72ste minuut, moest eraan te pas komen om puntenverlies af te
wenden.
Eerst stelde hij Robert Pires in de 76ste minuut in staat de 2-1 te maken om vervolgens zijn eigen klasse nogmaals te onderstrepen met de fantastische 3-1. 'Orange Day' werd zo een mooi afscheid voor de voetbalvirtuoos, die pas op 22 juli echt stopt.

Bron: ANP
Foto's: Pro Shots/Action Image