Menu

Bergkamp in halve finale FA-Cup

LONDEN (ANP) - Arsenal heeft zonder veel moeite de halve finale bereikt van het toernooi om de Engelse FA-beker. Bergkamp en de zijnen versloegen Blackburn Rovers op Highbury met 3-0. Verrassender was de intocht van Wycombe Wanderers, uit de tweede divisie, in de halve eindstrijd. Deze Cupfighter won uit bij Leicester City met 2-1.

Arsene Wenger koppelde Dennis Bergkamp zaterdag voor de gelegenheid aan Sylvain Wiltord in de aanval. Thierry Henry begon op de bank in gezelschap van onder anderen Patrick Vieira. Zij werden gespaard met het oog op de belangrijke Champions-Leaguewedstrijd van woensdag tegen Bayern in Munchen.

Wenger bleek over een aanmerkelijk beter reservearsenaal te beschikken dan zijn collega Graeme Souness, die vooruit moest denken aan het mogelijk doorslaggevende promotieduel in de eerste divisie tegen Birmingham City. Binnen vijf minuten stond Arsenal al met 2-0 voor door treffers van Wiltord, die na 75 seconden bij zijn eerste balcontact raak schoot, en de kopsterke verdediger Tony Adams.

Wiltord had even later opnieuw succes maar de scheidsrechter floot hem terug wegens buitenspel. Hij floot niet toen Bergkamp in het strafschopgebied werd neergehaald en om een penalty vroeg. Nog voor rust besliste Robert Pires de wedstrijd definitief. In de slotfase mochten Vieira en Henry nog even opdraven voor Bergkamp en Pires.

Wycombe bewaarde het stuntvuurwerk in Leicester tot de laatste minuut, maar was ook in de eerste helft beter. Paul McCarthy bracht de bezoekers tien minuten na rust verdiend op 0-1. Leicester herstelde het evenwicht een kwartier later door een treffer van Izzet. De 3000 meegereisde Wanderers bereikten negentig seconden voor het laatste fluitsignaal de zevende hemel toen Essandoh voor de beslissing zorgde.

Voor de competitie verloor het hooggeklasseerde Ipswich Town met 2-1 bij Aston Villa. Martijn Reuser stond na zijn fraaie treffers van vorige week in de basis. Nu scoorde hij niet. Ipswich kwam na een half uur wel op voorsprong door Armstrong. Villa-doelman James voorkwam uitbreiding door een hard schot van Reuser bekwaam onschadelijk te maken. Na rust keerde Julian Joachim met twee doelpunten de wedstrijd om.