Menu

Bergkamp leidt Arsenal naar halve finale FA-Cup

LONDEN (ANP) - Arsenal heeft zich zaterdag aan de hand van Dennis Bergkamp geplaatst voor de halve finale van het toernooi om FA Cup, de Engelse beker. Mede door een doelpunt van de ex-Ajacied en oud-international won de Londense club op Highbury de replay van de kwartfinale tegen Newcastle United met 3-0. De eerste wedstrijd in Newcastle was in 1-1 geindigd.

Arsenal besliste de replay binnen tien minuten. In de 2e minuut opende Pires de score op aangeven van Bergkamp. Zeven minuten later zorgde Bergkamp voor 2-0 op aangeven van Pires, die later met een knieblessure uitviel en waarschijnlijk dit seizoen niet meer speelt. Vijf minuten na rust bepaalde Campbell de eindstand op 3-0. ,,We hebben verloren van een genie'', stamelde Newcastle-manager Robson.

Bergkamp trof nog twee keer de lat en speelde een grootse wedstrijd. ,,Dennis was briljant'', prees Arsenal-manager Wenger hem nog meer. ,,Alles wat hij deed was intelligent en van grote schoonheid; hij had een tweede goal verdiend. Het was een genot naar hem te kijken.''

In de halve finale speelt Arsenal tegen Middlesbrough, dat zaterdag in de Premier League de uitwedstrijd tegen Manchester United won. De andere halve eindstrijd gaat tussen Fulham en Chelsea.