Menu

Bergkamp leidt Arsenal omhoog

Na een schorsing van drie wedstrijden benutte Dennis Berkamp zaterdag de uitwedstrijd bij Newcastle United om nogmaals zijn grootse vorm te onderstrepen. De spits had met een prachtige treffer en een assist op het doelpunt van Campbell een groot aandeel in de verdiende zege van Arsenal: 0-2. Bergkamp dirigeerde zijn werkgever omhoog in de Premier League. Arsenal heeft twee verliespunten minder dan Manchester United.

Trainer Wenger laat zich zelden voorspellen. De Franse oefenmeester verbaasde wel eens vaker door een in bloedvorm verkerende Bergkamp of Kanu buiten de ploeg te houden. Hij liet dan de op dit moment geblesseerde eerste keus Henry een koppel met Pires of Wiltord vormen. Na de wedstrijden tegen Bayer Leverkusen en Newcastle United lijkt Wenger echter niet meer om Bergkamp heen te kunnen.

De Amsterdammer streelde woensdag tijdens het duel in de Champions League al het netvlies van de voetballiefhebber door de doelman van de Duitsers met een prachtige lob te verrassen. De openingstreffer tegen Newcastle United, dat negen wedstrijden ongeslagen was gebleven, deed de treffer tijdens het duel met Leverkusen zelfs verbleken.

Staande in het strafschopgebied van de tegenstander kreeg Bergkamp, spelend met nummer tien, de bal aangespeeld. De Amsterdammer stond met de rug naar het doel en voelde de handen van zijn bewaker op de schouders. Bergkamp verbaasde door de bal met effect langs het rechterbeen van zijn belager te spelen. De spits liep zelf linksom en liet doelman Given met een zacht maar nauwkeurig schot kansloos.

Bergkamp stond in de 41e minuut eveneens aan de basis van de tweede treffer van Arsenal. De spits stelde ploeggenoot Campbell in staat raak te koppen. Wenger gunde Bergkamp in de zeventigste minuut een publiekswissel. Met een brede glimlach om de lippen tikte de Franse trainer zijn spits op de schouders. Dinsdag wacht alweer de thuiswedstrijd tegen Derby County.

Liverpool verstevigde de derde positie op de ranglijst door een uitzege bij Fulham (0-2). Anelka en Litmanen scoorden voor de club die vier verliespunten meer heeft dan Arsenal.