Menu
Bergkamp neemt Ajax Jaarboek nieuwe stijl in ontvangst

Bergkamp neemt Ajax Jaarboek nieuwe stijl in ontvangst

Dennis Bergkamp is de Ajacied die generaties verbindt. Als stijlvolle voetballer gaf hij mede glans aan de krachtige uitstraling van het wereldvermaarde instituut Ajax, en als lid van het Technisch Hart waakt hij nu over heden en toekomst van de club. Voor de makers van het nieuwe Ajax Jaarboek (Ajax en Kick uitgevers) was Dennis Bergkamp daarom de uitgelezen Ajacied om officieel het Ajax Jaarboek 2015-2016 in ontvangst te nemen.

Het Jaarboek heeft een spectaculaire verandering ondergaan, is fors dikker geworden (van 172 naar 408 bladzijden) en verbindt vanaf deze editie het verleden en het heden van de club. Dat gebeurt in een zogenaamde sandwichformule waarbij de ene helft van het boek het meest recente seizoen beschrijft en in het andere deel in de rijke geschiedenis van de club wordt gedoken.

Met zijn nieuwe formule zal het Jaarboek uitgroeien tot de Ajax Encyclopedie. Het historisch deel van het Jaarboek 2015-2016 bevat het volledige overzicht van de bijna vierduizend officiële wedstrijden van Ajax sinds de oprichting in 1900, in cijfers, verhalen, maar vooral ook in vele en vaak unieke foto’s.

Edwin van der Sar, Jaap Visser, Ronald Jonges en Dennis Bergkamp met het nieuwe Ajax Jaarboek.
Edwin van der Sar, Jaap Visser, Ronald Jonges en Dennis Bergkamp met het nieuwe Ajax Jaarboek.

Eerbetoon Cruijff
Als extra is in het boek een eerbetoon van vijftig bladzijden aan Johan Cruijff opgenomen. De grootste Ajacied ooit was dertig jaar geleden de leermeester van Dennis Bergkamp. Die toonde zich woensdag op de Toekomst verguld met het Jaarboek dat hem namens Kick uitgevers, de boekenpartner van Ajax, werd overhandigd door Jaap Visser en Ronald Jonges van Ajax Media. Het Officiële Ajax Jaarboek 2015-2016 is nummer 24 in een reeks jaarboeken die in 1992-1993 is gestart.

Tekst: Ajax.nl/Kick uitgevers
Foto: Ajax.nl./Björn Martens
BESTEL HET AJAX JAARBOEK