Menu

Bergkamp nog twee jaar bij Arsenal

LONDEN (ANP) - Dennis Bergkamp heeft dinsdag zijn contract bij Arsenal met twee jaar verlengd. Dat meldt de oud-Ajacied op zijn website. De 31-jarige aanvaller gaat er vanuit dat hij zijn loopbaan in 2003 in Londen afsluit.

Bergkamp en zijn zaakwaarnemer Rob Jansen hebben maanden onderhandeld met de Londense club. De Amsterdammer gaf in het afgelopen najaar al aan de komende zomer geen gebruik te willen maken van zijn transfervrije status. Bergkamp was op dat moment al niet meer zeker van een basisplaats, maar hij wilde het liefst nog twee jaar voor Arsenal uitkomen.

,,Ik ben blij dat we eruit zijn'', meldt Bergkamp op zijn website. ,,Ik beschouw mezelf bijna als een Arsenal-fan. Ik heb twaalf jaar bij Ajax gevoetbald en de band die ik heb met Arsenal is vergelijkbaar met mijn gevoelens voor Ajax.''

Bergkamp verliet Ajax in 1993 om voor het Italiaanse Internazionale te gaan spelen. Na twee moeizaam verlopen jaren in de Serie A belandde hij in 1995 bij Arsenal waar hij uitgroeide tot een van de sterren van de Premier League.

Bergkamp, die sinds afgelopen zomer niet meer voor Oranje uitkomt, denkt in 2003 zijn loopbaan te beeindigen. ,,Dit contract is vrijwel zeker het laatste dat ik onderteken. Ik denk dat ik mijn carrière bij Arsenal afsluit.'' Links Website Arsenal Website Dennis Bergkamp