Menu

Bergkamp onderuit, Melchiot zakt weg

PREMIER LEAGUE - Arsenal, met Bergkamp in de basis, kreeg in Liverpool tegen Everton twee treffers in de tweede helft te verwerken. In de 54e minuut scoorde Cadamarteri, in de 73e minuut was Campbell succesvol.

Chelsea, met De Goey, Melchiot en Hasselbaink, zakte verder weg op de ranglijst door bij Charlton Athletic met 2-0 te verliezen. Johansson passeerde De Goey in de 35e minuut. In de slotseconden moest de ex-Feyenoorder zwichten voor een inzet van Pringle.

Een andere Nederlandse doelman, Sander Westerveld, was evenmin succesvol. Hij verloor met Liverpool met 2-1 bij Tottenham. Ferdinand en Sherwood scoorden voor de Spurs, die zes van hun zeven thuiswedstrijden in winst omzetten. Buiten Londen wacht Tottenham nog op de eerste zege. Voor Liverpool maakte Fowler het doelpunt, zijn eerste treffer sinds december vorig jaar.

David Beckham besliste de derby tegen Manchester City in het voordeel van Manchester United. De middenvelder van de koploper scoorde al na anderhalve minuut. De voorsprong op nummer twee Arsenal werd opgevoerd tot vijf punten omdat de Londenaren bij Everton met 2-0 verloren.

Alf Inge Haaland van Manchester City gaf op een meter of 25 van het doel een vrije trap weg. Beckham knalde langs de tweemansmuur in de linkerhoek raak. Haaland had even later al voor de gelijkmaker kunnen zorgen, maar United-doelman Barhez redde.

Beckham kreeg twee keer een muntstuk naar het hoofd geslingerd, toen Manchester United er maar niet in slaagde de voorsprong te vergroten. Ook Scholes kon een kwartier voor tijd voor 0-2 zorgen, maar hij schoot tegen de paal. Bij City speelde Wiekens van het begin mee.

Leicester City, derde op de lijst, kwam tot op twee punten van Arsenal door uit Middlesbrough met een zege van 3-0 te vertrekken. Na een kwartiertje was de wedstrijd eigenlijk al beslist door treffers van Izzet (8e minuut van elf meter) en Benjamin (13e minuut). Twaalf minuten na de hervatting voegde Eadie er een doelpunt aan toe.

Leeds United stelde teleur door in eigen stadion voor 40.000 toeschouwers met 1-0 te verliezen van West Ham United door een doelpunt van Winterburn, Newcastle United liet de punten thuis voor 52.000 toeschouwers aan Sunderland (1-2) ondanks een vroege voorsprong van Speed (4e minuut). Hutchison en Quinn voltrokken het vonnis over de ploeg van Bobby Robson.