Menu
Bergkamp opent Cruyff Court

Bergkamp opent Cruyff Court

Dennis Bergkamp heeft donderdag samen met Johan Cruijff in Londen een Cruyff Court geopend. 'Cruyff Court Dennis Bergkamp' luidt de toepasselijke naam van het kunststoffen trapveldje.

Twee voetbalgrootheden, Dennis Bergkamp en Johan Cruijff, openden in Londen het Cruyff Court. FOTO: Johan Cruyff Foundation/Arsenal David Price. Twee voetbalgrootheden, Dennis Bergkamp en Johan Cruijff, openden in Londen het Cruyff Court. FOTO: Johan Cruyff Foundation/Arsenal David Price.

Bergkamp, momenteel stagiair bij de technische staf van Ajax 1, speelde jaren in Londen voor Arsenal. In de zomer van 2006 werd voor de voormalig aanvaller een afscheidswedstrijd georganiseerd. Het nieuwe Cruyff Court in Londen is mede mogelijk gemaakt met het geld dat Bergkamp ophaalde tijdens die 'testimonial'.

Dankzij het Arsenal-project Kickz zal het Cruyff Court Dennis Bergkamp gestructureerd gebruikt worden en is het vrij toegankelijk voor de jeugd. Alan Sefton, hoofd van de Arsenal Community, keek donderdag terug op een geslaagde middag. ,,Het is prachtig om Dennis opnieuw welkom te heten in Noord-Londen, samen met een andere voetballegende Johan Cruijff. Deze voetballers zijn een inspiratie voor coaches en jonge voetballers die van de faciliteiten gebruik zullen maken.”

Meer weten over de Cruyff Courts?
Ga naar de website van de Johan Cruyff Foundation >>

Dennis Bergkamp en Johan Cruijff wandelen door het Noord-Londense Elthorne Park, waar het Cruyff Court ligt. FOTO: Johan Cruyff Foundation/Arsenal David Price. Dennis Bergkamp en Johan Cruijff wandelen door het Noord-Londense Elthorne Park, waar het Cruyff Court ligt. FOTO: Johan Cruyff Foundation/Arsenal David Price.
Bergkamp gaf na de opening nog even een kleine demonstratie van zijn klasse. FOTO: Johan Cruyff Foundation/Arsenal David Price. Bergkamp gaf na de opening nog even een kleine demonstratie van zijn klasse. FOTO: Johan Cruyff Foundation/Arsenal David Price.