Menu

Bergkamp scoort voor Arsenal

RIJSWIJK (ANP) - Dennis Bergkamp leek de matchwinnaar te worden voor Arsenal, maar in de laatste minuut trok Olympique Lyon de stand gelijk. Voor Bayern Munchen staat de deur naar de kwartfinale van de Champions League wagenwijd open.

De Duitsers zorgden daar in Moskou zelf voor door tegen Spartak veel vechtlust te tonen op een bijna onbespeelbaar veld. Bayern zegevierde met 3-0 door twee treffers van Mehmet Scholl, de laatste uit een strafschop, en een van invaller Sergio.

Arsenal heeft nog altijd kans om mee te gaan, maar had zich meer voorgesteld van het resultaat in Londen tegen Olympique Lyon: 1-1. Dennis Bergkamp maakte voor rust het doelpunt voor de Engelsen. In groep D is de aftekening definitief. Leeds United rekende in Brussel al voor rust af met Anderlecht. Na 37 minuten stond het al 0-3 door doelpunten van Alan Smith (2) en Mark Viduka. Real Madrid bleef koploper door in Rome Lazio op 2-2 te houden. De Italianen zijn daardoor uitgeschakeld.

Bergkamp, door trainer Wenger als speerpunt in de basis gezet naast Thierry Henry, toonde ouderwets zijn kwaliteiten, zowel technisch als tactisch. De ex-international was actief, beweeglijk en ook fysiek sterk. Na ruim een half uur vroeg hij Pires om de bal. De Fransman leverde een dieptepassje op maat. Bergkamp gaf zijn bewaker Edmilson een zet - schouderduw vond de Slowaakse scheidsrechter Lubos Michel - en schoot zelfverzekerd en fraai in de rechter bovenhoek.

Lyon was aangeslagen, omdat het protest wegens de 'overtreding' van Bergkamp geen gehoor vond, maar zeker niet verslagen. De Fransen drongen aan, werden ook gevaarlijk maar slaagden er niet in de aantrekkelijke eerste helft met een gelijkmaker te bekronen.

Dat bleef zo heel lang na rust. Lyon probeerde van alles, kreeg vier gele kaarten, maar Arsenal was achterin degelijk en voorin creatiever. Bergkamp werd 20 minuten voor tijd bedankt voor de bewezen diensten en maakte plaats voor Wiltord. De gelijkmaker viel alsnog, in de laatste minuut. Edmilson nam wraak. De Braziliaan kopte hard raak uit een hoekschop. Bijna was het nog 1-2 geworden ook, maar Anderson stond buitenspel.