Menu

Bergkamp scoort zijn honderdste voor Arsenal

In de strijd om de Engelse beker boekte Arsenal zondag een 2-0 overwinning op Oxford. Dennis Bergkamp wees Arsenal de weg in de wedstrijd tegen de derdedivisionist. Hij maakte na een kwartier spelen het eerste doelpunt, zijn honderdste voor Arsenal. Door een treffer van McNiven in de 67ste minuut zegevierde de titelverdediger uiteindelijk met 2-0. Arsenal gaf voor dit duel acht basisspelers rust, maar bleef tegen het kleine Oxford moeiteloos overeind.

Ruud van Nistelrooy heeft Manchester United met twee doelpunten naar de vierde ronde van de FA Cup geleid. De ploeg van de Nederlandse aanvaller versloeg Portsmouth, leider in de First Division, met 4-1. De andere treffers van Manchester kwamen op naam van Beckham en Scholes. Stone scoorde voor Portsmouth. Van Nistelrooy verzilverde twee keer een strafschop. In de vijfde minuut opende hij vanaf elf meter de score. In de slotfase van het duel (81ste minuut) was hij opnieuw trefzeker vanaf de penaltystip.

Shrewsbury Town zorgde zaterdag voor de grootste verrassing door Everton met 2-1 uit te schakelen. Nigel Jemson was de grote man bij de club uit de derde divisie. Hij maakte een minuut voor tijd bij een stand van 1-1 de winnende treffer.

Chelsea, met Hasselbaink als enige Nederlander in de basis, hield met tien man stand tegen Middlesbrough. Dean Windass kreeg in de 65ste minuut geel voor een overtreding op Cudicini, de doelman zelf rood omdat hij wraak nam. Ed de Goey verving hem tussen de palen om de voorsprong (1-0, doelpunt Stanic) te helpen bewaren. De IJslander Gudjohnsen moest voor hem naar de kant. Boudewijn Zenden
mocht een halfuurtje meedoen voor de geblesseerde Stanic, Mario Melchiot was slechts de laatste minuut gegund.

Fulham bereikte, nog altijd zonder doelman Van der Sar, de vierde ronde ten koste Birmingham: 3-1. De Londense productie was geheel buitenlands: Sava (Arg), Goldbaek (Den) en Saha (Fra). De laatste deed voor het eerst sinds semptember mee. De Franse aanvaller werd al die tijd buitenspel gehouden door een dijbeenblessure.

Liverpool bekert ook door, na tien duels zonder zege. Oefenmeester Houllier eiste dat nu eindelijk eens iedereen vechtlust zou tonen en werd uit bij Manchester City op zijn wenken bediend. Zijn ploeg toonde inzet en won met 1-0. Danny Murphy maakte de enige treffer vlak na rust uit een strafschop.

Newcastle verloor met 3-2 van Wolverhampton Wanderers, na vlak voor rust een 2-0 achterstand te hebben goedgemaakt. George Ndah besliste het duel vier minuten na de hervatting.


Bron: ANP