Menu

Bergkamp stuurt Arsenal

RIJSWIJK (ANP) - Arsenal en Valencia zijn als enige van de 32 deelnemers aan de Champions League na drie speeldagen nog zonder puntverlies. De Londense ploeg won woensdagavond met 2-0 van Lazio Roma en is al vrijwel zeker van een plaats in de volgende ronde. Valencia versloeg Olympique Lyon, 1-0.

Op Highbury mocht Bergkamp na een gesprek met trainer Wenger weer eens vanaf het beginsignaal spelen. De oud-international speelde een sturende rol, hij stond aan de basis van twee treffers.

Twee minuten voor de rust kopte hij een voorzet van Kanu voor de voeten van de Zweed Ljungberg die gemakkelijk scoorde. In de 56e minuut was de combinatie Bergkamp - Ljungberg ook verantwoordelijk voor de 2-0. Bergkamp kreeg tien minuten voor tijd een publiekswissel en werd vervangen door Vivas.

Rosicky maakte na 54 minuten het eerste doelpunt voor Sparta Praag in deze Champions League. Zubov maakte even later gelijk waarop Hornak en Jarosik het duel na de rust beslisten. Hornak scoorde vervolgens nog in eigen doel, 3-2.

Glasgow Rangers (groep D) begon met vijf Nederlanders aan de uitwedstrijd tegen UEFA-bekerhouder Galatasaray. Konterman, Numan, Van Bronckhorst, Mols en Ronald de Boer (door de Schotse pers uitgeroepen tot de Dutch class) stonden in de basis, Ricksen zat op de bank na een moeizame start.

Verdedigend speelde Rangers in de eerste helft een solide partij. Konterman en Amoruso legden de gevaarlijke Jardel aan banden. Het moest ditmaal van de Turken zelf komen. Binnen een kwartier na de hervatting was het duel beslecht. B~.ulent en Hakan Unsal scoorden. Het verweer van Rangers was gebroken, Jardel mocht aan zijn totaal werken. Invaller Kantsjelkis scoorde tegen, de 3-2 van Van Bronckhorst viel ver in blessuretijd.

De Italiaanse aanvaller Simone maakte in de eerste helft van Monaco - Sturm Graz een zuivere hattrick, met doelpunten in de 13e, 38e en 41e minuut. Farnerud en Nonda maakten de martelgang van de bedwingers van Feyenoord compleet, 5-0.

In groep A stond Real Madrid twee keer op achterstand in en tegen Leverkusen. Uiteindelijk werd het 2-3. Roberto Carlos scoorde twee keer met zijn handelsmerk, de droge knal.

Spartak Moskou won door doelpunten van de Brazilianen Marcao (twee) en Robson met 3-1 van hekkensluiter Sporting Lissabon.