Menu

Bergkamp tekent voor zijn tiende jaar Arsenal

Voetballer Dennis Bergkamp heeft woensdag voor nog een jaar bijgetekend bij de Engelse landskampioen Arsenal. De voormalig international, afgelopen maandag 35 jaar geworden, zal volgend seizoen aan zijn tiende jaar bij de Londense club beginnen. Daarvoor speelde hij bij Ajax en Internazionale.

De aanvaller gaf al eerder te kennen dat hij nog een jaartje aan zijn rijke voetballoopbaan wilde plakken, het liefst bij de club waarmee hij drie keer Engels kampioen is geworden. Trainer Arsene Wenger liet weten dat hij Bergkamp een nieuw contract gunde, ook al kan hij de geboren Amsterdammer geen basisplaats in het Londense sterrenteam garanderen.

Het afgelopen seizoen had Bergkamp veelal invalbeurten. Hij speelde in 26 van de 37 wedstrijden, scoorde slechts vier keer, maar was veel belangijker als aangever voor de Franse spits Henry, deze week uitgeroepen tot beste speler van het jaar in Engeland.

Bergkamp zei blij te zijn met zijn langere verblijf bij Arsenal: ,,Dat ik voor het tiende seizoen teken, geeft aan dat de club veel voor mij betekent'', zei de oud-Ajacied. Wenger toonde zich eveneens verheugd: ,,Dennis heeft dit seizoen meer dan eens laten zien hoe belangrijk hij is voor het team. Ik ben blij dat hij nog een jaartje blijft''.


Bron: ANP