Menu
Bergkamp trainer D2, Grim naar Jong Ajax

Bergkamp trainer D2, Grim naar Jong Ajax

Ajax heeft de trainersindeling van Jong Ajax en de jeugdelftallen rond. Hoofd jeugdopleiding Jan Olde Riekerink heeft komend seizoen de beschikking over Dennis Bergkamp, die samen met Heini Otto de D2 gaat trainen. Pieter Huistra krijgt met Fred Grim Jong Ajax onder zijn hoede. Grim wordt ook keeperstrainer van Jong Ajax en de A-junioren.

Bergkamp liep afgelopen seizoen stage bij het eerste elftal en Ajax B1. Ook was hij assistent van Johan Neeskens bij Nederland B. In mei slaagde hij voor de verkorte cursus Coach Betaald Voetbal. Komend seizoen heeft hij met Ajax D2 voor het eerst een eigen team onder zijn hoede. In zijn nieuwe functie wordt hij bijgestaan door Heini Otto, die daarnaast nog enkele andere zaken bij de jeugdopleiding gaat doen.

Fred Grim keert na twee seizoenen afwezigheid terug bij Ajax. De voormalige keeper en keeperstrainer van Ajax 1 tekende een contract voor drie seizoenen. Hij krijgt een dubbele functie. Met Pieter Huistra neemt hij de trainingen en de coaching van Jong Ajax voor zijn rekening. Daarnaast krijgt hij de doelmannen van Jong Ajax en de A-jeugd onder zijn hoede.

De jeugdopleiding van Ajax gaat verder zonder C3. Bryan Roy, afgelopen seizoen de coach van dat elftal, wordt individueel trainer bij de bovenbouw en techniektrainer van de onderbouw.

Trainersindeling Jong Ajax en jeugdopleiding:

Jong Ajax: Pieter Huistra & Fred Grim

A1: Frank de Boer & Bob de Klerk
A2: Gery Vink
B1: Robin Pronk
B2: Edmond Claus
C1: Wim Kwakman
C2: Arnold Mühren

D1: Michel Kreek
D2: Dennis Bergkamp & Heini Otto
D3: Ed van Schaijk
E1: Casimir Westerveld
E2: Martin Dorré
E3: Peter van der Hengst
F1: Dennis de Haan

Coördinator onderbouw, tevens techniektrainer: Patrick Ladru
Individuele training bovenbouw & techniektrainer onderbouw: Bryan Roy
Individuele training bovenbouw: Wim Jonk