Menu
Bergsma: 'Had verwacht dat MVV voor de winst zou gaan'

Bergsma: 'Had verwacht dat MVV voor de winst zou gaan'

Jong Ajax wist dinsdagavond wederom niet van een Limburgse club te winnen. Na de 5-2-nederlaag bij Fortuna Sittard eindigde het duel met MVV op de Toekomst in 1-1. Centrale verdediger Léon Bergsma speelde een goede wedstrijd, maar baalde van het gelijkspel.

,,In de eerste helft zijn we eigenlijk niet in de problemen gekomen", blikt Bergsma na afloop terug. ,,We hebben heel volwassen gespeeld en geen kans weggegeven. Zij stonden heel compact, maar we bleven geduldig en maakten uiteindelijk een goede 1-0. Vooraf had ik verwacht dat MVV voor de drie punten zou gaan, omdat ze het gat met VVV moesten dichten. Maar tijdens de wedstrijd kreeg ik het gevoel dat ze met een puntje ook wel tevreden waren."

Jong Ajax kon het goede speluit de eerste helft geen vervolg geven in het tweede bedrijf, zag Bergsma: ,,Ik denk dat wij minder het spel maakten, en dat het zo meer gelijk op ging. In mijn ogen was MVV nog steeds niet de betere ploeg, het was slordiger aan onze kant maar we kregen allebei slechts één of twee kansjes. Over het algemeen denk ik toch dat we hier met drie punten van het veld af hadden moeten stappen."

,,Ik denk dat ik persoonlijk een goede wedstrijd heb gespeeld. Ik won veel duels en aan de bal was het zuiver. Een paar keer had ik het lastig met die grote spits, maar ik denk dat ik 'm goed heb bedwongen, dat was belangrijk voor mij." 

Bergsma speelde niet alleen deze wedstrijd goed, hij laat het nu ook al een langere periode zien: ,,Over de laatste periode ben ik best tevreden. In het begin van het seizoen zat ik vaak op de bank, maar de wedstrijden na de winterstop en ook iets daarvoor speel ik en heb ik mijn kans gekregen. Die ben ik aan het pakken en daarom denk ik dat ik nu ook mag blijven spelen."

Hapert de motor nu, na slechts één punt uit twee wedstrijden? ,,Ik zie de laatste wedstrijden wel als een incident. Tegen Fortuna Sittard was een drama, echt een schande. Maar tegen deze tegenstander kan het gebeuren dat je 1-1 speelt. We hebben vandaag redelijk goed veldspel op de mat gelegd en daar kunnen we verder mee. Vrijdag uit bij Achilles'29 moeten er weer 'gewoon' drie punten worden gehaald."

Tekst: Ajax.nl/Thijs Nabben
Foto: Proshots/Jasper Ruhe