Menu
Bergsma: 'Hopen dat Jong PSV ons kampioen maakt'

Bergsma: 'Hopen dat Jong PSV ons kampioen maakt'

Jong Ajax won vrijdagavond de topper tegen NEC (2-0) en heeft met nog 4 wedstrijden te spelen een punt achterstand op koploper Fortuna Sittard. Aanvoerder Leon Bergsma vertrouwt erop dat de Jupiler League-titel naar Amsterdam komt: ,,We moeten de druk blijven opvoeren.”

Vooraf leek NEC-thuis de lastigste wedstrijd in de slotfase van de competitie. Het ging in eerste instantie ook niet makkelijk, bekende Bergsma.

,,Het was een lastig begin, NEC drukte ons goed naar achteren. Wij speelden iets meer op de counter, en dat is natuurlijk anders dan we normaal spelen. Je ziet dat het uiteindelijk wel gewerkt heeft, want zo kwamen we op 1-0 en 2-0. Daarna ging het geloof weg bij NEC, en kregen wij nog de beste kansen op 3-0.”

'Tjonge jonge, wat een mooie goal zeg!'@mateo_casierra 👏

Samenvatting #jajnec ➡️ https://t.co/8jmNT8qBHt pic.twitter.com/Pb2wVt8WI5

— AFC Ajax (@AFCAjax) 7 april 2018

Ook in de tweede helft bleef de verwachte Nijmeegse stormloop uit: ,,Ik denk dat de 2-0 echt de klap was voor NEC. Zij hebben misschien toch een beetje dat uitsyndroom en dachten ‘wéér 2-0 achter na 20 minuten’.. dat gaat spelen in die koppies. Zeker in de tweede helft had ik veel meer verwacht van NEC. We zijn geen moment in de problemen geweest, en hebben verdiend gewonnen.”

Scherper en feller
In aanloop naar de wedstrijd was de voorbereiding volgens de verdediger ook anders dan normaal. ,,Je merkte aan alles dat het een topper is. Iedereen is onbedoeld iets scherper. Hoe we naar buiten gingen, de warming up deden en hoe we elkaar oppepten. Je zag aan alles dat het fel was.”

Good job boys! 👏#jajnechttps://t.co/VBM4TYda7Y

— AFC Ajax (@AFCAjax) 6 april 2018

Met nog 4 wedstrijden te gaan gaat Jong Ajax de eindfase van de competitie in. ,,Ik denk dat als wij hetzelfde gaan brengen als tegen NEC we 12 punten uit 4 wedstrijden halen. Ik moet nog maar zien of Fortuna daarin slaagt, ik ben ervan overtuigd dat we met de schaal staan als we onze laatste 4 wedstrijden winnen.”

Hoop op PSV
Dan moet Fortuna Sittard wel nog ergens punten laten liggen. Misschien in de laatste wedstrijd tegen Jong PSV? ,,De overwinning van Fortuna bij Go Ahead Eagles is heel knap. Wij moeten de druk blijven opvoeren."

En vervolgens met een knipoog, ,,En hopen dat PSV Ajax kampioen maakt."

Bekijk ook: Highlights Jong Ajax - NEC

Tekst: Ajax.nl/Thijs Nabben
Beeld: Pro Shots