Menu
Bergsma tevreden met z'n ontwikkeling

Bergsma tevreden met z'n ontwikkeling

Jong Ajax won vrijdagavond alweer voor de twintigste keer dit seizoen, maar het was al met al een iets minder memorabel Ajax-avondje dan 24 uur eerder in de ArenA. Zonder hoogstaand voetbal werd het door een doelpunt van Leon Bergsma, vlak voor tijd, 1-0.

De matchwinner was na afloop uiteraard blij met zijn winnende doelpunt, maar iets minder met het vertoonde spel: ,,Het liep vandaag wat stroef, ik denk dat dat kwam doordat Dordrecht ver naar achter stond. Ze stonden goed compact. Er zat weinig diepte in ons spel en we speelden ook in een iets te laag tempo. We kregen wel onze kansen, en zij waren in de omschakeling niet echt gevaarlijk. Maar het is natuurlijk lekker als je ‘m toch nog maakt op het eind.”

'Als ik ‘m zelf zou schieten, had dat m’n hele actie verpest'

He was zijn eerste goal in het betaald voetbal. Al had hij vorige week bij Telstar ook kunnen scoren na een fantastische solo. Hij legde echter vlak voor het doel af op Vaclav Cerny, die miste: ,,Haha, ik was wel blij toen met m’n actie. Ik denk dat als ik ‘m zelf zou schieten, dat m’n hele actie had verpest. Dus ik denk dat ik dat wel goed deed, en ik weet dat Vaclav er alles aan doet om te scoren.”

Bergsma maakt een goede ontwikkeling door, en blinkt de laatste tijd uit in de verdediging. ,,Ik ben zeker tevreden, we krijgen de laatste wedstrijden ook weinig kansen en doelpunten tegen. Ik voel me goed, en denk dat ik nu ook beter ben in het leiding geven achterin. Het gaat lekker, ja.”

Kroon op het werk?
Met wedstrijden tegen Jong PSV, VVV-Venlo en SC Cambuur speelt Jong Ajax in de komende weken tegen alle concurrenten. Moet in die reeks de kroon op het werk worden gezet met de terechte tweede plaats? ,,Ik denk dat wij elke wedstrijd goed willen spelen, maar dit zijn wedstrijden tegen betere tegenstanders waarin je het ook moet laten zien. Vooral dan, en dan hoop ik dat we daarin ook onze punten gaan pakken.”

,,Ik wil in ieder geval kampioen worden van de Jong-teams, en als VVV niet meer te achterhalen is willen we in ieder geval de tweede plaats pakken. En daarin kunnen we maandag een heel belangrijke stap zetten.”

Tekst: Ajax.nl/Thijs Nabben
Foto: Proshots/Erwin Spek