Menu
'Bertrand Traoré vrolijk en ritmisch'

'Bertrand Traoré vrolijk en ritmisch'

Ajax won donderdagavond zijn eerste wedstrijd in de groepsfase van de UEFA Europa League met 1-2 bij Panathinaikos. We werpen een blik op de ochtendkranten, die spreken van Amsterdams herstel na een 'dramatisch begin'.

'Prima start Ajax', kopt De Telegraaf. Bij het wedstrijdverslag staat een grote foto van een juichende Bertrand Traoré, die zijn eerste goal voor Ajax maakte. Het is echter vooral Jairo Riedewald die op een compliment mag rekenen. 'Na een kwartier nam Ajax het heft in handen. De middenvelders begonnen elkaar steeds beter te vinden en met name Jairo Riedewald – vervanger van Bazoer – deed het prima. Hij was het rustpunt aan de bal, aanspeelbaar en zocht de oplossing zoveel mogelijk naar voren.'

Uiteindelijk schoot Riedewald Ajax op voorsprong en werd in de slotfase stand gehouden. 'Enige gevaar voor Ajax kwam nog van de aanslagen op de ledematen van de overkokende Grieken van trainer Andrea Stramaccioni. Gelukkig voor Bosz bleef iedereen heel en kan hij op het kunstgras bij zijn voormalige club Heracles Almelo verder werken aan de vastigheden binnen zijn elftal en de balans."

Het Algemeen Dagblad staat eveneens stil bij het breken van de ban door Traoré. 'Het dansje was vrolijk en ritmisch. Bertrand Traoré vierde zijn eerste doelpunt voor Ajax sierlijk.' Ook hier wordt - logischerwijs - gekozen voor een actiefoto van de spits uit Burkina Faso.

De krant zag de Ajacieden in de wedstrijd groeien. 'Ajax was de eerste twintig minuten, bijna traditioneel over de Nederlandse grens, volledig de weg kwijt. Het kreeg geen vat op de Grieken. Maar toen Traoré met een prima schot de gelijkmaker scoorde, keerde de rust enigszins terug in de ploeg van Peter Bosz. Verdediger Davinson Sánchez miste vervolgens na een fraaie aanval een enorme kans.'

In De Volkskrant staat slechts een kort ANP-bericht met daarin enkel de belangrijkste ontwikkelingen opgetekend.

Tekst en foto: Ajax.nl