Menu
Bescheiden Onana: 'Deed slechts mijn ding'

Bescheiden Onana: 'Deed slechts mijn ding'

Bescheidenheid siert de mens. Andre Onana stopte een penalty en hield Ajax met een aantal voortreffelijke reddingen in de race op bezoek bij FC Groningen. Maar de doelman weigerde de credits op te eisen. ,,I just did my job”, stelde Onana na de 1-2-zege die in extremis tot stand kwam.

De Kameroener zag zichzelf ook niet als uitblinker. ,,Of ik de man van de wedstrijd was? Nee, ik vind van niet. Dat waren we allemaal, het hele team. Natuurlijk ben ik blij met wat ik heb gedaan, maar vooral de zege telt. Het was zeer belangrijk om hier te winnen. Dat het is gelukt, geeft een onbeschrijfelijk gevoel. Zeker toen we de 1-2 maakten, liepen de emoties hoog op.”

Onana: 'Niet nadenken en naar de hoek gaan'
Hem als penaltykiller omschrijven vond Onana eveneens teveel van het goede. Wel lichtte hij graag zijn strijdplan bij strafschoppen toe. ,,Ik kijk altijd goed naar de penaltynemer. Normaal neem ik vooraf wat beelden met de trainers door. Maar soms veranderen spelers ook van hoek, daar heb je mee te maken. Op het moment zelf moet je beslissen en een hoek kiezen. Dat heb ik gedaan. Niet nadenken en naar de hoek gaan. Gelukkig was het de goede.”

Penaltykiller! 🇨🇲

🤲✖️🥅#groaja pic.twitter.com/9K8db5evKW

— AFC Ajax (@AFCAjax) 1 april 2018

Rasoptimist Onana had tijdens de wedstrijd steeds geloof gehouden op een goede afloop. ,,Ik vind dat we de overwinning verdienden, ook al stonden we lang met 1-0 achter. We hebben een paar goede spelers, met ervaring en individuele kwaliteit, dus ik hield hoop. Zelfs na de rode kaart.”

Lees ook: Liveblog FC Groningen - Ajax

Tekst: Ajax.nl
Beel: Ajax.nl/Louis van de Vuurst