Menu
Beschutting tegen de storm

Beschutting tegen de storm

Behalve de vertrouwde klanken van de bal die rondgaat van voet tot voet en spelers die elkaar coachen, was er vrijdagochtend nog een constante factor tijdens de training van Ajax. De hevige regenval op het gesloten dak van de Amsterdam ArenA zorgde voor een klaterende symfonie, die de complete training aanhield. De Ajacieden waren maar wat blij met de beschutting die de overkoepeling bood voor het barre herfstweer.

Meer dan anderhalf uur duurde de voorlaatste training voor het competitietreffen met FC Utrecht. Na een stevige warming-up onder leiding van conditietrainer René Wormhoudt namen de Ajacieden op diverse manier de doelmannen onder vuur. Daarbij was het inspelen en de combinatie die vooraf ging aan het schot, minstens zo belangrijk als de doelpoging zelf. Steven Pienaar haakte halverwege het groepsgedeelte af, om onder de hoede van Wormhoudt een eigen programma af te werken.

De overige Ajacieden stortten zich op een onderlinge partijvorm, die in drie delen werd opgesplitst. De spitsen toonden zich daarin zeer scherp. Zo scoorde Yannis Anastasiou twee keer, waarbij de eerste treffer werd aangegeven door zijn landgenoot Angelos Charisteas en de andere door Markus Rosenberg. Rosenberg maakte zelf ook een doelpunt, een rebound na een schot van Tomás Galásek.

Het laatste halfuur van de training waren er twee voorname toeschouwers aanwezig langs het veld. De langdurig geblesseerden Maxwell en Nicolae Mitea bekeken de verrichtingen van hun fitte teamgenoten. Gebroederlijk keken de twee lotgenoten toe hoe de andere Ajacieden het er vanaf brachten.
Zaterdag traint Ajax nogmaals, waarna zondag om 12.30 uur de aftrap is voor de wedstrijd FC Utrecht - Ajax.