Menu
'Beseffen waar we risico kunnen nemen'

'Beseffen waar we risico kunnen nemen'

Op de ochtend na het 1-1-gelijkspel tegen Molde blikte trainer Frank de Boer alweer snel vooruit naar de Eredivisietopper tegen PSV. ,,We moeten continu scherp blijven in de restverdediging”, waarschuwt hij zijn spelers.

Teleurstelling overheerste nog bij De Boer zo’n tien uur na de wedstrijd. Met uitzicht op het Aker Stadion waar Ajax eigenlijk, op basis van de eerste helft, had moeten winnen, moet de trainer zorgen dat zijn spelers snel overschakelen naar het duel met PSV. ,,We hebben tegen Molde wel veel kansen gecreëerd. Dat is dan positief en daar kunnen we bij de spelers op hameren. Op andere momenten waren we slordig met het balbezit, zoals bij de goal en een aantal keer in de tweede helft. Dan is PSV een betere tegenstander dan Molde. Zij zullen daarop loeren en er beter van profiteren dan Molde.”

Storm
Ajax traint vrijdagochtend nog in Noorwegen, voordat ’s middags wordt teruggereisd naar Nederland. ,,De ideale situatie is natuurlijk dat je al lekker thuis hebt geslapen natuurlijk. En gewoon rustig naar de Toekomst kan afreizen om je voor te bereiden op PSV. Anderzijds is het hier goed vertoeven. Het zijn de omstandigheden en daar moet je mee dealen. We proberen die zo gunstig mogelijk te maken om goed geprepareerd te zijn voor zondag. Daarom zijn we ook hier gebleven. De storm is wel een beetje aangewakkerd. Je moet er niet aan denken dat je straks niet kan opstijgen vanwege de storm.”

Lichte klachten Klaassen
Dan heeft Ajax alleen zaterdag nog om de puntjes op de i te zetten. Uit de wedstrijd van donderdag is bijna iedereen fit terug gekomen. ,,Alleen Davy heeft wat lichte klachten. Viktor Fischer heeft gisteren 90 minuten gespeeld en ik denk niet dat we moeten willen dat hij dat zondag ook doet. Hij kan heel wat minuten maken maar 90 niet. Hij is belangrijk. Het is leuk dat mensen scoren, maar uiteindelijk gaat het om de teamprestatie. Het maakt niet uit wie de trekker overhaalt. We krijgen kansen, maar het maakt niet uit wie hem maakt.”

Onoplettendheid
Zaak voor Ajax is in elk geval dat het scenario van vorig jaar zich niet opnieuw ontvouwd. ,,Wij waren in de eerste helft oppermachtig en door één onoplettendheid werd het 1-1. We zijn een paar keer het mes ingelopen door slordig balverlies te lijden. We moeten niet slordig zijn in de eerste fase. We zullen niet save moeten spelen, want risico’s horen bij het spel. Maar we moeten goed beseffen waar we de risico’s kunnen nemen.”

Tekst: Ajax.nl