Menu
Besiktas B.K. op AEGON Future Cup

Besiktas B.K. op AEGON Future Cup

Opnieuw heeft een club zijn deelname aan de AEGON Future Cup bevestigd. Na FC Barcelona, FC Bayern München, AC Milan en Ajax Cape Town en Manchester United hebben nu ook de B-junioren van Besiktas B.K. hun deelname toegezegd. De derde editie van het internationale jeugdtoernooi wordt in 2012 tijdens de Paasdagen (7 t/m 9 april) gehouden.

Naast de inmiddels bekende deelnemers, inclusief gastheer Ajax B1, zal er nog één club aan het deelnemersveld worden toegevoegd. De achtste en laatste deelnemer komt uit een speciaal kwalificatietoernooi in Brazilië waarbij Gremio, Fluminense, Desportivo Brasil en Palmeiras strijden om een plaats bij de AEGON Future Cup.

De AEGON Future Cup is een uniek toernooi waar jonge spelers de mogelijkheid krijgen zichzelf, als speler en met hun elftal, te meten met het niveau van andere talenten en topclubs in de wereld. De organisatie doet er alles aan om de grote clubs met hun Onder 17-team naar Amsterdam te halen om met onder andere Ajax B1 de strijd aan te gaan.

Dat de Future Cup grote talenten verwelkomt, mag duidelijk zijn. Zo werd Davy Klaassen tijdens de eerste editie uitgeroepen tot beste speler. En onlangs, iets meer dan anderhalf jaar na het toernooi, debuteerde hij al in de UEFA Champions League op het hoogste niveau.

De derde editie van het internationale jeugdtoernooi wordt in 2012 tijdens de Paasdagen (7 t/m 9 april) gehouden.

Deelnemers AEGON Future Cup:
AC Milan
Ajax
Ajax Cape Town
Besiktas B.K.
FC Barcelona
FC Bayern München
Manchester United FC

Houd de website in de gaten voor meer nieuws over de komende editie van de AEGON Future Cup.