Menu
'Beste wedstrijd ooit was tegen Brazilië'

'Beste wedstrijd ooit was tegen Brazilië'

Frank de Boer waande zich maandagmiddag weer even speler toen hij ten overstaan van zo’n 50 Braziliaanse journalisten de nodige vragen op zich kreeg afgevuurd. De coach van Ajax wordt in Brazilië nog altijd gezien als de voormalig topverdediger van Ajax, FC Barcelona en het Nederlands elftal.

Dat een verloren wedstrijd ook positief voor een carrière kan uitpakken, ondervond De Boer een kleine veertien jaar geleden. De halve finale tussen Nederland en Brazilië op het WK ’98 in Frankrijk is uiteindelijk bepalend voor hem geweest. ,,Dat was een van mijn beste wedstrijden ooit. Het betekende mijn definitieve doorbraak. Die wedstrijd tegen Brazilië heeft me als voetballer op de kaart gezet. Zowel in Europa als in Brazilië. Ondanks dat Ronaldo scoorde en we die wedstrijd verloren heeft het een positieve invloed op mijn loopbaan gehad”, zei De Boer tijdens de persconferentie van Mongeral AEGON.

In het stadion waar in 1950 de openingswedstrijd van het WK werd gespeeld, sprak De Boer over allerlei zaken. Van de opmerkelijke carrièremove van politicus Romario tot de gelijkenissen tussen Ajax en FC Barcelona. Ook sprak hij de hoop uit dat Braziliaanse voetballers naar Europa zullen blijven komen. ,,Spelers als Ronaldinho en Robinho zullen altijd het verschil blijven maken. Er is zoveel talent in Brazilië. Engeland wordt vaak de bakermat van het voetbal genoemd, maar in Brazilië merk je aan alles hoeveel passie voetbal bij de mensen teweeg brengt. Alle Brazilianen hebben het voetbal in hun hart gesloten. Ik ben er trots op dat we hier een week met Ajax een week van de Braziliaanse voetbalsfeer mogen proeven.”

Volg Ajax in Brazilië op de voet via Ajax.nl, Ajax TV, Facebook, Twitter @AFCAjax, Hyves en Google+. De verrichtingen van Ajax zijn ook in het Portugees te volgen, waardoor Ajax-fans in Brazilië niets van het bezoek van de landskampioen hoeven te missen.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Het Pacaembu was maandag even het domein van Ajax en Mongeral AEGON. Het Pacaembu was maandag even het domein van Ajax en Mongeral AEGON.
Het bezoek van Frank de Boer trok veel journalisten naar het stadion. Het bezoek van Frank de Boer trok veel journalisten naar het stadion.