Menu
Betsy Hassett nieuwe aanwinst Ajax Vrouwen

Betsy Hassett nieuwe aanwinst Ajax Vrouwen

De Ajax Vrouwen hebben zich versterkt met de Nieuw-Zeelandse international Betsy Hassett. Hassett komt van Werder Bremen en is een aanvallende middenvelder.

Het is niet vreemd dat deze voetbalster van de andere kant van de wereld naar Ajax komt. Hassett: ,,Ajax speelt al enige jaren door mijn gedachten. Ik heb Nederlands bloed en het was altijd een wens om in dit land te voetballen. Mijn familie in Nederland stuurde mij vroeger altijd Hollandse voetbalspulletjes en dat inspireerde mij. Nu komt alles samen op een voor mij perfect moment in mijn voetballoopbaan.”

Middenvelder met potentie
Trainer Ed Engelkes verklaart de interesse in de international:  ,,Hassett ken ik vanuit de nationale ploeg van Nieuw Zeeland. Ik ben haar eigenlijk altijd blijven volgen omdat ze een middenvelder met potentie is. Ik heb twee gesprekken met haar gevoerd en dat klikte goed. Betsy neemt met Nieuw-Zeeland deel aan de Olympische Spelen in Brazilië."

,,Ik ben een hard werkende, energieke en creatieve voetbalster'', typeert de 91-voudig international zichzelf. ,,Ik houd ervan aan de bal te komen en snel de verdediging van de tegenpartij uiteen te spelen.”

Veel weet Hassett nog niet van het Nederlandse voetbal. ,,Maar ik weet wel dat Ajax grote voetballers heeft voortgebracht als Johan Cruijff, Dennis Bergkamp en Wesley Sneijder. Mijn bezoek aan de club was overweldigend en ik kon zien waarom dit zo’n succesvolle club is. Ik heb een wedstrijd gezien van de Ajax Vrouwen en dat zag er goed uit. Ik kan niet wachten om deel uit te maken van deze professionele club en mijn spel te verbeteren om zo een bijdrage te leveren aan het succes van de club.”

Hoogtepunt
Hassett komt bij SC Sand vandaan dat uitkomt in de tweede divisie van Nieuw-Zeeland. Daarna heeft ze in Duitsland gespeeld en het hoogtepunt tot nu toe was haar periode bij Manchester City. De laatste jaren speelde ze in Noorwegen bij Amazon Grimstad en Werder Bremen. De Nieuw-Zeelandse international neemt met haar land deel aan de komende Olympische Spelen in Brazilië. ,,Ik ben er erg trots op dat ik mag deelnemen aan mijn tweede Olympische Spelen met mijn land. We zitten in een zware poule met Amerika, Colombia en Frankrijk. Maar we gaan natuurlijk ons uiterste best doen om met een gouden medaille thuis te komen.”

Engelkes: ,,Hassett is een middenvelder met potentie.'
Engelkes: ,,Hassett is een middenvelder met potentie.'