Menu
Bezoek FC Twente garantie voor goals

Bezoek FC Twente garantie voor goals

Thuiswedstrijden tegen FC Twente staan doorgaans garant voor spektakel en vooral veel (Amsterdamse) goals. Ajax scoorde tijdens de vijftig eerdere bezoeken van de tukkers in totaal 153 keer, een gemiddelde van meer dan drie goals per wedstrijd. Alleen tegen Sparta (154) waren de Ajacieden voor eigen publiek vaker doeltreffend.

Tegenover de 153 Amsterdamse treffers staan 42 goals voor FC Twente. De bezoekers kwamen in totaal driemaal winnend uit de strijd in de hoofdstad. Acht keer volgde een remise en in 39 gevallen mocht Ajax een zege bijschrijven.

Weerzien
Voor Hakim Ziyech is het treffen met Twente een weerzien met zijn oude club. De spelmaker kwam tussen 2014 en 2016 tot 68 competitieduels en dertig goals voor de nummer zes van de Eredivisie. Ziyech staat overigens net als ploeggenoot Joël Veltman op scherp, en is bij een volgende gele kaart geschorst.

Ziyech scoorde voor zijn huidige club Ajax zes treffers, de helft van de productie van clubtopscorer Davy Klaassen. Opvallend detail: de aanvoerder maakte tien van zijn twaalf goals buiten de Amsterdam ArenA.

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst