Menu
Bij de club van Kluivert en Zlatan

Bij de club van Kluivert en Zlatan

Er werden woensdag tijdens de Ajax Open Dag talloze handtekeningen gezet. De belangrijkste krabbel volgde echter pas na afloop van de jaarlijkse fandag. Even na 18:30 uur zette Tobias Sana (23) zijn handtekening onder een driejarig contract bij Ajax. De Zweedse vleugelspits is bij de club van zijn grote voorbeelden Patrick Kluivert en Zlatan Ibrahimovic terechtgekomen.

,,Wow, this is amazing!”, klonk het uit de mond van Tobias Sana toen Frank de Boer hem een rondleiding door de Amsterdam ArenA gaf. De Zweedse aanvaller, afkomstig van IFK Göteborg, kreeg tijdens zijn eerste minuten als Ajacied direct een VIP-rondgang door het stadion waar hij in de toekomst hopelijk veel moois gaat laten zien.

Eerder op de avond liet hij zich ook al in superlatieven uit. Gevraagd naar zijn bewondering voor Patrick Kluivert begon de aanvaller te glimmen. ,,Kluivert was vroeger echt een ongelofelijk goede speler. Ik herinner me vooral dat hij bijna alles 'one touch' deed. Daarnaast was hij zowel sterk met het hoofd als met zijn voeten. Ik vind het een eer dat ik nu bij de club ga spelen waar hij ooit is groot worden.”

Tobias Sana kreeg een rondleiding door de ArenA van Frank de Boer. Tobias Sana kreeg een rondleiding door de ArenA van Frank de Boer.

Kluivert moet de aandacht van Sana delen met Zlatan Ibrahimovic, ook een van Sana’s helden. ,,Sinds Ibrahimovic bij Ajax heeft gespeeld wil ieder kind in Zweden bij Ajax spelen. Dus ja, toen ik door Ajax werd gebeld hoefde ik niet lang na te denken. Ibrahimovic is bij Ajax volwassen geworden en is daarna uitgegroeid tot wereldster. Net als Patrick Kluivert eigenlijk.”

Zowel Kluivert als Ibrahimovic heeft hij nog nooit in het echt gezien. Maar als het aan de kersverse Ajacied ligt komt daar binnenkort verandering in. Zeker in het geval van Kluivert. Sana kijkt er naar uit om de nieuwe assistent-bondscoach tijdens zijn verblijf in Nederland eens de hand te schudden. En te spreken uiteraard. Over Ajax? ,,Over alles eigenlijk. Het lijkt me prachtig om mijn grote idool hier eens tegen te komen.”

Ook Ajax TV sprak Tobias Sana kort na het ondertekenen van zijn contract. Later deze dinsdagavond zie je een interview met hem op het officiële clubkanaal van Ajax.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Frank de Boer schiet even te hulp bij het maken van de foto. Frank de Boer schiet even te hulp bij het maken van de foto.
Tobias Sana bij de club van zijn helden Patrick Kluivert en Zlatan Ibrahimovic. Tobias Sana bij de club van zijn helden Patrick Kluivert en Zlatan Ibrahimovic.