Menu
'Bij winst alles in eigen hand'

'Bij winst alles in eigen hand'

Voor de Ajax Vrouwen staat er vrijdagavond een belangrijke wedstrijd op het programma. Het vrouwenteam van Ajax neemt het in Velsen-Zuid op tegen nummer vier Telstar. Het duel in het TATA Steel Stadion kan gerust een sleutelduel worden genoemd, aangezien Ajax momenteel niet bij de eerste vier staat. Trainer Ed Engelkes kijkt vooruit.

Uiteraard zijn de gedachten van Ed Engelkes de afgelopen week nog wel een paar keer teruggegaan naar de thuiswedstrijd tegen Telstar. Anderhalve maand geleden zorgde de thuiswedstrijd voor een enorme anticlimax toen Ajax een minuut voor tijd een 2-1 voorsprong uit handen gaf. De uiteindelijke 2-3-nederlaag heeft er deels voor gezorgd dat Ajax nu in de achtervolging is op onder meer Telstar. ,,Maar aan die wedstrijd van toen kunnen we nu niets meer veranderen. Hopelijk hebben ervan geleerd om een overwinning nooit meer op zo’n wijze weg te geven.”

Engelkes verbleef afgelopen week in Duitsland in het kader van zijn cursus coach betaald voetbal. De trainer van de Ajax Vrouwen was de hele week te gast bij VfB Stuttgart. Om niets van de voorbereiding richting Telstar te missen, onderhield Engelkes meerdere malen contact met assistent-trainer Benno Nihom. ,,We hebben dagelijks alles met elkaar doorgesproken. Het goede nieuws is dat we over een fitte groep kunnen beschikken. Daarnaast is het bij dit soort wedstrijden altijd fijn dat je de speelsters niet extra hoeft te motiveren. Juist in de wedstrijden waar het erop aan komt, wil je er staan. Dat geldt zeker voor vrijdagavond.”

Trainer Ed Engelkes had deze week tijdens een verblijf in Duitsland dagelijks contact met assistent-coach Benno Nihom (links). Trainer Ed Engelkes had deze week tijdens een verblijf in Duitsland dagelijks contact met assistent-coach Benno Nihom (links).

De wedstrijd tegen de Telstar Vrouwen is voor Ajax de dichtstbijzijnde uitwedstrijd van het seizoen. Engelkes hoopt dan ook dat er veel Ajax-fans richting Velsen-Zuid komen. De speelsters kunnen de steun immers goed gebruiken. Een plek bij de eerste vier geeft na de winterstop immers recht op deelname aan de winnaarspoule. Daarin nemen de vier beste clubs van Nederland en België het tegen elkaar op in de BeNe League.

Het strijdplan voor de wedstrijd tegen Telstar is wat Engelkes betreft helder. ,,Wij staan een punt achter, dus wij moeten winnen. Natuurlijk klinkt dat simpeler dan het is, maar het is wel een feit dat we tegen Telstar een stap in de goede richting kunnen zetten. Als we winnen hebben we daarna alles in eigen hand.”

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees