Menu
Bijeenkomst partnerclubs: een avond vol nieuwe inzichten

Bijeenkomst partnerclubs: een avond vol nieuwe inzichten

Op een zonovergoten woensdagavond verzamelden zich ruim 400 trainers en spelers van de partnerclubs van Ajax op sportcomplex de Toekomst. De genodigden konden rekenen op sportieve uren met interessante inzichten.

Ajax' partnerclubs
Ajax zet zich in voor 48 partnerclubs waaronder DSO, Foreholte, SDZ, Roda ’23, Hoofddorp en AFC IJburg. Deze clubs leverden de spelers die actief waren tijdens de demonstratie trainingen. Het ging hierbij niet alleen om het delen van kennis met selectietrainers, maar juist ook om de trainers die actief zijn bij de lagere teams in de club.

Kennis opdoen bij demonstratietrainingen
Alle Ajax onderbouwtrainers gaven woensdagavond een demonstratietraining met spelers van de partnerclubs. Onder leiding van Percy van Lierop (coördinator van de Ajax-onderbouw) en Casimir Westerveld (Ajax Coaching Academy) werden verschillende trainingsvormen gepresenteerd.

Van Lierop en Westerveld.
Van Lierop en Westerveld.

Ajax Coaching Academy
De Ajax Coaching Academy is opgericht om technische ondersteuning van Ajax’ partnerclubs vorm te geven. De partnerclubs worden in de hele breedte geholpen om steeds beter te worden. Eerder dit seizoen organiseerde Coaching Academy bijvoorbeeld ook het thematoernooi Voetballen op diverse ondergronden. Ook de bijeenkomst op woensdagavond bleek een schot in de roos: Partners maakten op een ontspannen en sportieve manier kennis met de wijze waarop Ajax inhoud geeft aan de trainingen voor spelers in de onderbouw.

Alle trainers van de Ajax-onderbouw geven een trainingsdemonstratie.
Alle trainers van de Ajax-onderbouw geven een trainingsdemonstratie.

Blik op de toekomst
Na de training kwamen de opleidingshoofden van de aanwezige clubs samen voor een evaluatie. Daarbij werd teruggekeken op het seizoen, maar werden ook de wensen van de clubs voor volgend seizoen besproken. Ajax streeft ernaar een helder programma aan te bieden waarbij  zij de partnerclubs in de toekomst nog beter kunnen ondersteunen.

Evaluatie in het schoolgebouw op sportcomplex de Toekomst.
Evaluatie in het schoolgebouw op sportcomplex de Toekomst.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees