Menu
Bijleveld: 'De titelstrijd leeft enorm in de groep'

Bijleveld: 'De titelstrijd leeft enorm in de groep'

Jong Ajax is de trotse koploper van de Jupiler League. Afgelopen vrijdag won de ploeg van Michael Reiziger in extremis met 1-2 bij Almere City, en pakte daarmee 3 zeer belangrijke punten in de titelstrijd. Voor middenvelder Teun Bijleveld is de titel het ultieme doel: ,,Daar moeten we nu vol voor gaan.”

Het seizoen 2016-2017 stond nog in het teken van mogen, maar dit jaar draait het echt om moeten. Jong Ajax wil kampioen worden en dat betekende dat Reiziger vrijdagavond in Almere met een 1-1-tussenstand va banque ging spelen. Dankzij het aanvalsspel en de overtreding op Bijleveld (penalty, benut door Flemming) werd Jong Ajax beloond voor de getoonde lef: ,,Het geloof was er altijd.”

Voorbereid op Almeerse plannen
,,We wisten dat Almere volle bak zou gaan”, gaat Bijleveld verder. ,,Ze hebben veel jongens met een verleden bij Ajax en het stadion was vol. Dat gebeurt niet vaak hier, dus we hielden er al rekening mee dat het de eerste 20 minuten zou gaan stormen. Wij gingen met hun felheid mee en kwamen niet extreem in moeilijkheden.”

,,Na de 1-0-achterstand moesten we wel een tandje bijschakelen. Een verdediger eruit, spits erbij, dat pakte goed uit. Al moet ik zeggen dat het ook de andere kant op had kunnen vallen. Wij bleven met 4 aanvallers spelen, het viel gelukkig allemaal de goede kant op.”

Bijleveld is bezig aan zijn 1e seizoen in Amsterdamse dienst.
Bijleveld is bezig aan zijn 1e seizoen in Amsterdamse dienst.

Door de overwinning blijft het gat met achtervolger NEC 2 punten in het voordeel van Jong Ajax. ,,Dit was gewoon een hele lastige uitwedstrijd. Als we 'm niet hadden gewonnen, kom je misschien toch in een negatieve spiraal. Voor het vertrouwen is dit dus heel lekker."

Zian Flemming schiet #JongAjax naar 3⃣ punten! ⚽️⚽️#almjajhttps://t.co/ETRo1KFkxB

— AFC Ajax (@AFCAjax) 2 maart 2018

De 19-jarige middenvelder kwam afgelopen zomer over van AZ en maakte dit seizoen al 20 keer zijn opwachting in Jong Ajax: ,,Het bevalt me goed hier. Ik ben nieuw bij de club, heb nu andere mensen om me heen en we hanteren ook een iets andere speelstijl. Ik ben heel erg blij met de minuten die ik krijg en probeer daar het maximale uit te halen.”

Prima uitgangspositie
Van de volgende 5 wedstrijden speelt Jong Ajax er 4 thuis op sportcomplex de Toekomst. In de wetenschap dat Jong Ajax weinig punten laat liggen op eigen veld kan er een uitstekende basis richting de slotfase van de competitie worden gezet. ,,De titelstrijd leeft heel erg in onze groep, we willen het kampioenschap echt pakken”, besluit Bijleveld. ,,Ik schat onze kansen heel goed in en denk ook dat we nu op de plek staan waar we eigenlijk horen.”

Lees ook: Jong Ajax in blessuretijd langs Almere City

Tekst: Ajax.nl/Thijs Nabben
Beeld: Pro Shots/Remko Kool