Menu

Bijna klaar voor zondag

Nog een training rest Ajax voor de kampioenswedstrijd van aanstaande zondag. In de voorlaatste oefensessie vrijdag werden zoals gebruikelijk partijtjes gespeeld, waar het team zonder hesjes de komende tegenstander probeert na te bootsen.

Na de warming-up werd een kaatsoefening gedaan op het gras van de ArenA. Rafael van der Vaart en Wesley Sonck konden deze oefening gewoon meedoen. Maar toen de groep werd opgedeeld in twee teams voor de partijtjes, moest het duo afhaken. Van der Vaart zei gisteren nog dat hij nauwelijks meer last had van zijn enkel, maar of hij op tijd fit zal zijn voor het kampioensduel aanstaande zondag, zal nog moeten blijken.

Tegen de tijd dat beide het veld afliepen richting kleedkamers, kwam Jelle van Damme het veld op. De Belg trainde met fysiotherapeut Ricardo de Sanders maar lijkt de wedstrijd tegen NAC wel te halen.

Vanwege de blessures maakte Ronald Koeman twee teams met slechts zeven spelers en een keeper. De niet-hesjes, die deden alsof ze de tegenstander van komende zondag waren, speelden aanvallend, zoals van NAC verwacht mag worden. De ploeg uit Breda heeft gevaarlijke aanvallers waarmee het in december nog Ajax versloeg en uit de Amstel Cup speelde.

Maxwell haakte na het eerste van de twee partijtjes af en liep rustig nog een paar rondjes. Ronald Koeman moest 'invallen' bij de niet-hesjes om gelijke aantallen te krijgen.

Tot slot van de training werd nog geoefend op vrije trappen vanaf het middenveld, die door de 'specialisten' moesten worden ingekopt. Zaterdag rest nog een training om de puntjes op de i te zetten en dan moet het gezelschap van Koeman klaar zijn om de eerste titel in de Amsterdam ArenA binnen te halen. Tegen NAC is één punt voldoende.