Menu
Bijzonder afscheid in Toekomst Journaal

Bijzonder afscheid in Toekomst Journaal

In het Toekomst Journaal wordt iedere week op Ajax TV aandacht besteed aan de jeugdelftallen van de Toekomst. Deze week worden de duels van Ajax A1 en Ajax A2 uitgelicht. Bij Ajax A2 was er een bijzonder afscheid van Tom Portegies. Hij moet wegens hartklachten per direct met voetballen stoppen.

Een mix van emoties ging zaterdagmiddag over sportcomplex de Toekomst. Tien minuten voor tijd maakte linksback Tom Portegies (foto: voorste rij, derde van links, red.) voor het laatst zijn opwachting in het shirt van Ajax. De A-junior moet noodgedwongen met zijn sport stoppen wegens hartklachten.

,,Een zeer emotioneel moment”, zo omschrijft trainer Gery Vink de laatste speelminuten die hij zijn pupil zaterdag gunde. Bij zijn entree kreeg hij direct de aanvoerdersband omgeschoven, zodat hij als captain zijn periode bij Ajax afsloot. ,,Twee weken geleden hoorden we het definitieve nieuws dat hij moest stoppen. Maar het speelt al wat langer. Al vanaf december eigenlijk. Toen Tom het vertelde was het doodstil in de kleedkamer. Dit toont vooral ook de betrekkelijkheid van voetbal. Het zet de jongens in onze jeugdopleiding toch ook aan het denken.”

Vink vervolgt: ,,Tot bekend werd dat Tom om medische redenen moest stoppen, stond hij altijd in de basis. Hij verzuurde wel snel. Het is een geluk bij een ongeluk dat Ajax een groot medisch onderzoek is gestart toen Tom aangaf hartklachten te hebben. Het is een heel emotioneel, heel vervelend verhaal. Tom is een slimme jongen. Een topgozer.”

Bekijk dinsdagavond de samenvatting van Ajax A2 – Omniworld A1 (6-1) en de reactie van Tom Portegies in het Toekomst Journaal van Ajax TV op Eredivisie Live. In de uitzending is ook aandacht voor Ajax A1 – Roda JC A1 (5-0). Vanaf woensdag zijn de beelden ook op Ajax.nl te zien.

Woensdag een uitgebreid interview met Tom Portegies op Ajax.nl

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Bekijk hier de uitzendtijden van Ajax TV op Eredivisie Live