Menu
Bijzonder diploma voor Ajax-jeugd

Bijzonder diploma voor Ajax-jeugd

Een aantal jeugdspelers van Ajax heeft donderdag een bijzonder diploma in ontvangst genomen. Ze behoren tot de eerste lichting geslaagde leerlingen van de speciale MBO-opleiding voor (prof)voetballers aan College de Toekomst. Dankzij het behalen van hun diploma hebben ze nu een startkwalificatie.

In samenwerking met het ROCvA biedt Ajax sinds vorig jaar een MBO 2/3-opleiding aan jeugdspelers aan. Op die manier kunnen ze altijd terugvallen op hun schooldiploma voor het geval ze uiteindelijk geen profvoetballer worden.

Het grote voordeel van College de Toekomst is dat spelers hun opleiding volledig op de club kunnen volgen. Op die manier kan hun studie perfect op hun trainings- en wedstrijdschema worden afgestemd. Het leverde de tien geslaagde Ajacieden afgelopen seizoen aanzienlijk meer tijd op om te trainen. De reacties van spelers, trainers en docenten over deze nieuwe studievoorziening waren dan ook razend enthousiast.

De opleiding tot profvoetballer aan College de Toekomst bestaat uit bijzondere vakken. Zo krijgen de leerlingen les in houding en gedrag, gastcolleges over gezonde voeding en bewegingsleer en ook mediatraining. Verder kregen ze in samenwerking met Partner van de Toekomst ABN AMRO ook lessen economie en colleges over zaken als financiën en het belastingstelstel.

Deyovasio Zeefuik, Mees de Wit, Jeffrey de Lange, Furkan Kurbas, Stan van Bladeren, Ashraf El Mahdioui, Zakaria El Azouzi, Mauro Savastano en Damil Dankerlui werden in het bijzijn van ouders, docenten en andere belangstellenden in het zonnetje gezet. Nabi Hakimzadeh was wegens vakantie afwezig. Met een fraaie bos bloemen én hun felbegeerde diploma op zak kunnen ze met een goed gevoel aan de vakantie beginnen.

Tekst en foto: Ajax.nl