Menu

Bijzonder jubileum voor Frans Schuuring

Frans Schuuring zal zondag 8 februari niet snel vergeten. Schuuring werd op de dag van Ajax - PSV gehuldigd vanwege de veertig jaar dat hij bij Ajax als steward actief was. Tevens vierde hij zijn 65ste verjaardag. Als klap op de vuurpijl bezorgde Ajax hem de eerste overwinning op PSV in de Amsterdam ArenA.

Schuuring kreeg voor de wedstrijd Ajax - PSV een lunch aangeboden in de Koninklijke Loge van de Amsterdam ArenA. Samen met zijn vrouw bekeek hij vervolgens de topper vanaf dezelfde plek in een luxe zetel. In de rust bood algemeen directeur Arie van Eijden hem het bronzen borstbeeld aan.

De heer Schuuring genoot van alles. ,,Ik vind het prachtig allemaal. Mijn vrouw en ik worden hartstikke verwend.''

Toch had de feestdag ook een keerzijde. Het bereiken van de 65-jarige leeftijd betekent namelijk dat er een einde komt aan de steward-werkzaamheden van Schuuring. ,,Nu ik 65 ben, ga ik met pensioen en mag ik niet meer werken. Maar ik heb een fantastische tijd gehad bij Ajax. Ik begon in de Meer. Toen Ajax naar de ArenA verhuisde heb ik heel even overwogen te stoppen. Maar nadat ik gewend was, ben ik toch gebleven. En de ArenA is een fijn stadion. In de Meer was het soms zó koud dat ik ik twee dikke jassen over elkaar aan had. Wat dat betreft is de ArenA beter.''

De Ajacieden hadden nog een extraatje in petto voor de jubilerende Schuuring. Wesley Sneijder en Nicolae Mitea scoorden voor Ajax, waardoor Ajax voor het eerst in de ArenA de concurrent uit Eindhoven versloeg. Een waardiger feest had Frans Schuuring niet kunnen krijgen.