Menu
Bijzonder laatste optreden

Bijzonder laatste optreden

Het oefenduel met DVS ’33 was in minstens twee opzichten bijzonder te noemen. Adrie Koster zwaaide af als (interim-)hoofdtrainer van Ajax 1. In Ermelo kwam een einde aan het 18-jarige shirtsponsorschap van ABN AMRO.

In Ermelo was ook de technische staf voor het laatst bijeen. In Ermelo was ook de technische staf voor het laatst bijeen.

,,Dit was het dus, echt de laatste wedstrijd. Nu zit het er echt op…’’ Adrie Koster is nog niet uitgesproken of hij wordt na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Roelof Luinge ingesloten door voetbalfans uit Ermelo en omstreken. Ajax heeft zijn laatste, vriendschappelijke, wedstrijd van het seizoen 2007-2008 afgesloten met een 0-3-zege. De trainer oogt opgelucht. Na een hectisch seizoen is de vakantie aangebroken. De omsingeling wordt lachend aanvaard.

,,Het wordt best een beetje afkicken’’, beseft Koster, terwijl hij in kort tijdsbestek zijn zoveelste handtekening zet. Geduldig poseert de Zeeuw met tientallen supporters. De afgelopen week was toch al bijzonder van karakter voor Koster en zijn collega-Ajacieden. Koster: ,,Je traint wel door, maar eigenlijk zonder een echt doel. Je bent al een beetje aan het afbouwen. Daarbij heb je niet de hele selectie tot je beschikking. De internationals zijn allemaal op pad. Je krijgt relatief veel rust omdat weinig wordt gespeeld.’’

De oefenmeester moest voor de ontmoeting met DVS ’33 een beroep doen op een mix van spelers uit de A-selectie en (vooral) Jong Ajax. De jonge Ajax-ploeg rekende vrij koelbloedig af met de Ermeloërs. ,,We hebben geprobeerd er het beste van te maken. Nu is het op naar 14 juli, dan staat de eerste training van het nieuwe seizoen gepland.’’ Koster verruilt het vlaggenschip voor Jong Ajax.

Iets verderop bekijkt sponsor Luuk Riesenbeck het tafereel van handtekeningen uitdelende en voor camera’s poserende Ajacieden. De bankmedewerker volgde ‘zijn’ Ajax de afgelopen 18 jaar overal achterna. Het kersverse Ajax-lid was vanzelfsprekend ook in Ermelo van de partij. Aan de Ermelose Sportlaan speelden de Ajacieden voor het laatst met ABN AMRO verticaal op de borst. ,,Dit roept nu al wat heimwee op’’, kijkt Riesenbeck terug. ,,Deze wedstrijd en dit afscheid maken toch wel wat los. Het is mooi geweest. Achttien jaar shirtsponsorschap heeft heel veel mooie herinneringen opgeleverd. Maar gelukkig zijn we nog niet weg; ook volgend seizoen zijn we sponsor van Ajax.’’