Menu
'Bijzonder om in een rijtje met Sneijder en Klaassen te staan'

'Bijzonder om in een rijtje met Sneijder en Klaassen te staan'

De VriendenLoterij steunt de jeugdopleiding van Ajax al sinds 2006.Talent van de Toekomst Matthijs de Ligt (16) erkent het belang van deze ondersteuning.

Fans die met de VriendenLoterij meespelen hebben de jeugdopleiding van Ajax in de loop der jaren een mooie en substantiële bijdrage bezorgd. Een bedrag dat bovendien groeit. In 2012 ontving Ajax 708.729 euro, in 2014 was dat 960.701 euro en in 2015 werd dat bedrag met een schenking van 1.072.586 euro nog eens overtroffen.

Ajax gebruikt de schenking aan de jeugdopleiding onder andere voor scholing, zodat kinderen naast hun voetbalopleiding op een toekomst in de maatschappij worden voorbereid.

De Ligt: ,,Ik heb heel wat jaren in de Ajax-jeugdopleiding gespeeld. Sinds ik op 9-jarige leeftijd bij Ajax kwam, heb ik me telkens verder ontwikkeld. Nu is het tijd voor de volgende stap: Jong Ajax. Daar probeer ik mijn niveau te halen en zo veel mogelijk wedstrijden te spelen. De Jupiler League wordt weer een heel nieuwe uitdaging."

Sjaak Swart Trofee
De verdediger vervolgt: ,,Op 4 september 2015 beleefde ik mijn absolute hoogtepunt bij Ajax tot nu toe. Die dag zette ik mijn handtekening onder mijn allereerste contract bij Ajax. Er is echt niets mooiers dan dat. Ik ben er hartstikke trots op. Aan het einde van vorig seizoen kwam daar een nieuw persoonlijk hoogtepunt bij. Ik werd tijdens de afsluiting van het seizoen verkozen tot Talent van de Toekomst seizoen 2015-2016. Een heel eervolle prijs. Zeker als je ziet welke spelers deze prijs in het verleden allemaal hebben gewonnen. Ik vind het heel bijzonder dat ik nu in een rijtje sta met spelers als Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Davy Klaassen en Donny van de Beek. Ook zij hebben als jonge voetballer de Sjaak Swart Trofee gewonnen.”
 
Wil je ook de Ajax-jeugdopleiding steunen en kans maken op mooie Eredivisieprijzen? Speel dan mee met de VriendenLoterij via onderstaande link.

VriendenLoterij

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees