Menu
Bijzondere dag voor De Boer

Bijzondere dag voor De Boer

Het was vrijdag in meerdere opzichten een speciale dag voor Frank de Boer. Het was niet alleen op de dag af exact vier jaar geleden dat hij zijn eerste landstitel als coach veroverde en Ajax de felbegeerde derde ster bezorgde. De trainer vierde bovendien zijn 45e verjaardag. Supporters trakteerden de De Boer na de training op een verjaardagstaart.

Het was niet zo dat De Boer op zijn verjaardag op zijn lauweren rustte. De coach zat er kort op, vooral bij een lange en uitgebreide afrondsessie. Thulani Serero vestigde de aandacht op zich met twee knappe goals. Eerst schoot de kleine Zuid-Afrikaan een voorzet kiezelhard binnen, even later volgde een bekeken boogballetje over Diederik Boer.

De Boer had 24 spelers tot zijn beschikking op de training, waaronder Robert Muric. Davy Klaassen trainde apart. Met de middenvelder is het enige blessuregeval van de selectie genoemd. ,,Verder is iedereen super fit”, aldus De Boer. Jasper Cillessen was niet van de partij tijdens de training. De doelman kreeg rust en blijft zondag tegen FC Dordrecht ook aan de kant.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Frank de Boer viert vandaag zijn 45ste verjaardag, maar stond natuurlijk vanochtend gewoon op het trainingsveld met Ajax 1. Frank de Boer viert vandaag zijn 45ste verjaardag, maar stond natuurlijk vanochtend gewoon op het trainingsveld met Ajax 1.
Warming-up, ook voor de nekspieren. Warming-up, ook voor de nekspieren.
Ook de rondo ontbrak vrijdag niet. Ook de rondo ontbrak vrijdag niet.
Ricardo Kishna weet het: hij moet in het midden. Ricardo Kishna weet het: hij moet in het midden.
Duel tussen Fischer en Veltman. Duel tussen Fischer en Veltman.
De Ajacieden bereiden zich slalommend voor op de laatste wedstrijd van het seizoen. De Ajacieden bereiden zich slalommend voor op de laatste wedstrijd van het seizoen.