Menu
Bijzondere gasten bij Jong Ajax

Bijzondere gasten bij Jong Ajax

De Ajacieden uit de A-selectie die woensdagavond tegen Roda JC niet (of nauwelijks zoals Gregory van der Wiel) in actie kwamen, sloten donderdagmiddag aan bij Jong Ajax. Ze vielen met hun neus in de boter want ze kregen een heerlijke training onder ideale omstandigheden voorgeschoteld.

Trainer Frank de Boer, die op de training ogenschijnlijk achteloos van grote afstand de bal diagonaal in een hoek van het doel deponeerde, keek toe hoe zijn spelers het in de training van Jong Ajax deden. Hij had drie spelers die tot nu toe vast in de basis stonden (Kenneth Vermeer, Christian Eriksen en Gregory van der Wiel) om uiteenlopende redenen niet opgesteld in het bekerduel met Roda JC. Alleen Van der Wiel moest in de slotminuut toch nog even aan de bak. Vermeer kwam niet in actie omdat er enerzijds een afspraak is dat Jasper Cillessen in het bekertoernooi keept, anderzijds omdat hij was geschorst vanwege zijn rode kaart tegen Feyenoord van afgelopen zondag. Alle drie waren zij te gast bij Jong Ajax dat een leuke training kreeg voorgeschoteld.

De spelers waren in twee ploegen verdeeld. Team blauw (Serero, Rits, Blind, Özbiliz, Lodeiro, Van Rhijn en Arica) en oranje (Van der Wiel, Ebecilio, Boere, Aissati, Koppers, De Kamps en Ligeon) namen het op de Toekomst tegen elkaar op. In het eerste gedeelte van de partij was Eriksen met geel ploeggenoot van het team dat in balbezit was. In het tweede gedeelte nam Van der Wiel die taak op zich. Vermeer wisselde de positie onder de lat af met Warner Hahn en aan de andere kant waren Jeroen Verhoeven en Chiel Kramer de doelmannen.

Christian Eriksen in de aanval voor team oranje. Christian Eriksen in de aanval voor team oranje.

Hoewel het blauwe team optistisch gezien de betere ploeg leek, was het toch de oranjegekleurde formatie dat met de winst en de eer ging strijken. Eén doelpunt van spits Tom Boere bleek beslissend. En dus moest team blauw aan het einde van de partij een diepe buiging maken voor het oranje Ajax. Die deftige felicitaties én het gewonnen geld nam de winnende ploeg met een reusachtige glimlach aan.

Aanvoerder Jan Vertonghen, middenvelder Eyong Enoh en doelman Jasper Cillessen kwamen na hun hersteltraining even naar buiten om naar hun collega's te kijken. Zij zagen daar ook Miralem Sulejmani (herstellende van een liesblessure) die met fysiotherapeut Pim van Dord op een ander veld hard aan het werk was.

Vrijdag kan De Boer weer op het veld aan de slag met zijn volledige selectie. Over de speelwijze van de komende tegenstander hoeft hij het niet meer te hebben. Na woensdagavond kent Roda JC geen geheimen meer voor zijn spelers.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Ajax TV maakte eerder deze maand een item over de donderdagtraining van Jong Ajax. Daarin legt trainer Gery Vink uit waarom hij zijn spelers om geld laat spelen.

Bekijk hier de aflevering van Helden van de Toekomst op Ajax TV

Jasper Cillessen kwam ook even naar buiten. Jasper Cillessen kwam ook even naar buiten.
Jan Vertonghen doet wat push-ups als hij zijn collega's bekijkt. Jan Vertonghen doet wat push-ups als hij zijn collega's bekijkt.
Gregory van der Wiel behoorde het tweede gedeelte van de partijtraining bij het team in balbezit. Gregory van der Wiel behoorde het tweede gedeelte van de partijtraining bij het team in balbezit.
Mats Rits buigt diep voor Joeri de Kamps; Oranje won met 1-0 van Blauw. Mats Rits buigt diep voor Joeri de Kamps; Oranje won met 1-0 van Blauw.
Het winnende team is uiteraard zeer content! Het winnende team is uiteraard zeer content!