Menu
Bijzondere laatste training bij adidas

Bijzondere laatste training bij adidas

Ajax heeft vrijdag de laatste training van het trainingskamp in Duitsland op een bijzondere locatie afgewerkt. Het team van Frank de Boer was een groot deel van de dag te gast op het hoofdkwartier van adidas. Op de Adi Dassler Sportplatz trainde Ajax in aanloop naar de oefenwedstrijd tegen 1. FC Nürnberg. Jan Vertonghen en Geoffrey Castillion trainden deels met de groep mee.

Op een kwartier rijden van het spelershotel werkte Ajax deze week voor de laatste keer een training af. Op het immense hoofdkwartier van adidas in Herzogenaurach trainde Ajax ruim anderhalf uur. Het kleine stadion van adidas heeft in de afgelopen jaren al veel bekende sportploegen op bezoek gehad. Zo trainde Argentinië er tijdens het WK 2006 vrijwel iedere dag. Ook het nationale voetbalteam van Zuid-Afrika maakte in aanloop naar het WK 2010 een week lang gebruik van de Adi Dassler Sportplatz.

Adolf ‘Adi’ Dassler - overleden in 1976 - was in 1949 de oprichter van het Duitse sportkledingmerk adidas. Nog altijd speelt de naamgever een voorname rol bij de kledingsponsor van Ajax. Een bronzen beeld op de tribune van de gelijknamige sportplatz zorgt ervoor dat de sporters ook jaren na zijn dood nog steeds worden herinnerd aan Dassler. Uiteraard mocht een groepsfoto met de beroemdste inwoner van Herzogenaurach dan ook niet ontbreken. Inclusief de zilveren kampioensschaal ging de selectie van Ajax met het bronzen beeld op de foto.

Tomás Galásek bracht vrijdag een bezoek aan de training van Ajax bij adidas. Tomás Galásek bracht vrijdag een bezoek aan de training van Ajax bij adidas.

Naast enkele meegereisde journalisten dook ook Tomás Galásek op het complex van adidas op. De Tsjechische ex-Ajacied, die in het verleden zowel voor Ajax als 1. FC Nürnberg uitkwam, woont op een half uur rijden van Herzogenaurach en kon zodoende mooi een kijkje komen nemen bij zijn oud-ploeggenoten. De middenvelder is momenteel met zijn trainerscursus bezig en maakte dan ook handig van de gelegenheid gebruik om, net zoals onlangs in Amsterdam, vele aantekeningen van de Ajax-training te maken.

Tijdens de afsluitende training op het veld van adidas deden zowel Jan Vertonghen (lies) als Geoffrey Castillion (knie) deels met de groep mee. Daarnaast werkten beide Ajacieden ook nog hun eigen programma met de fysio af. Derk Boerrigter (scheenbeen) trainde, net zoals tijdens het hele trainingskamp in Duitsland, apart.

Op het drietal na beschikt Frank de Boer verder over een fitte selectie op weg naar het oefenduel met 1. FC Nürnberg. De wedstrijd tegen de nummer zes van de Duitse Bundesliga vormt de afsluiting van de trainingsweek in Duitsland. De oefenwedstrijd begint zaterdag om 15:00 uur in het easyCredit Stadion. Direct na afloop van de wedstrijd vliegt Ajax terug naar Amsterdam.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/ Louis van de Vuurst

De kleedkamer van de Adi Dassler Sportplatz had een speciaal Ajax-sausje gekregen. De kleedkamer van de Adi Dassler Sportplatz had een speciaal Ajax-sausje gekregen.
De Ajacieden werden welkom geheten door Markus Baumann (vice president adidas global football). De Ajacieden werden welkom geheten door Markus Baumann (vice president adidas global football).
Ajax had een presentje meegebracht voor Markus Baumann van adidas. Ajax had een presentje meegebracht voor Markus Baumann van adidas.
Jan Vertonghen (lies) trainde deels met de groep mee. Jan Vertonghen (lies) trainde deels met de groep mee.
Sigthórsson gaat zaterdag waarschijnlijk zijn officieuze debuut maken. Sigthórsson gaat zaterdag waarschijnlijk zijn officieuze debuut maken.
Het immense complex van adidas in Herzogenaurach. Het immense complex van adidas in Herzogenaurach.
Enkele adidas-medewerkers (winnaars interne prijsvraag) mochten aan het einde een paar minuten meetrainen. Enkele adidas-medewerkers (winnaars interne prijsvraag) mochten aan het einde een paar minuten meetrainen.
De Adi Dassler Sportplatz werd tijdens het WK 2006 door het voetbalteam van Argentinië gebruikt. De Adi Dassler Sportplatz werd tijdens het WK 2006 door het voetbalteam van Argentinië gebruikt.