Menu
Bijzondere Meet & Greet met CST

Bijzondere Meet & Greet met CST

De selectie van Ajax ging maandagmiddag langs bij een galabijeenkomst van CST. De Chinese bandenfabrikant, sinds 2013 sponsor van Ajax en ook hoofdsponsor van de Ajax Indonesia Tour, verblijft deze week net als de Ajacieden in het Shangri-La Hotel in Jakarta. Het werd een bijzondere ontmoeting.

CST is met 235 businesspartners (het merendeel uit China, aangevuld met een groep Indonesiërs) naar Jakarta gekomen, speciaal voor de Ajax Indonesia Tour. De Chinezen verblijven in hetzelfde hotel als Ajax en woonden zondag ook de wedstrijd tegen Persija bij. Een van de andere Ajax-gerelateerde activiteiten tijdens hun Indonesië-trip is een groot gala, inclusief een veiling voor het goede doel. De selectie kwam maandagmiddag - voordat de veiling en het bijbehorende diner van start gingen - langs voor een Meet & Greet.

Het ontvangst door CST, dat binnenkort een fabriek opent in Indonesië, was op zijn minst indrukwekkend te noemen. Een enorme zaal was afgehuurd, de spelers van Ajax werden op het podium gehesen en kregen een daverend applaus. Siem de Jong stelde een paar van zijn gedragen adidas-voetbalschoenen ter beschikking voor de veiling, waarmee hij opnieuw de handen op elkaar kreeg. Daarna was het tijd voor foto's met de voetballers. Bij iedere groepsfoto scandeerde iemand ,,CST!!!", waarna alle andere in oranje gekleurde gasten keihard ,,Hoe, Haa", riepen. Een bijzonder tafereel. Vooral toen de Ajacieden uit meligheid zelf ,,CST!!" aanhieven en alle aanwezigen uit volle borst ,,Hoe, Haa", terugkaatsten.

Na de podiumsessie signeerden de spelers nog heel wat shirtjes om daarna van een welverdiende vrije middag in Jakarta te genieten. De schoenen van Siem de Jong, zo bleek later op de dag, werden voor € 15.000 geveild. Keepershandschoenen van Edwin van der Sar brachten € 33.000 op. De totaalscore van de avond lag ruim boven de € 200.000. De opbrengst is bedoeld voor de Ajax Foundation, de Edwin van der Sar Foundation en de CST Foundation.

Tekst en foto's: Ajax.nl

De businesspartners van CST bestuderen de kampioensfoto van Ajax. De businesspartners van CST bestuderen de kampioensfoto van Ajax.
De Ajacieden werden warm onthaald. De Ajacieden werden warm onthaald.
De schoenen van Siem de Jong brachten uiteindelijk € 15.000 op voor het goede doel. De schoenen van Siem de Jong brachten uiteindelijk € 15.000 op voor het goede doel.