Menu
Bijzondere ‘studenten’ in Timisoara

Bijzondere ‘studenten’ in Timisoara

Precies halverwege de week stapten de Ajacieden woensdag rond het middaguur het universiteitsterrein van Timisoara op. De equipe van Martin Jol kwam op de wedstrijddag twintig minuten op het veld in actie om de lange dag te breken. De aftrap van FC Timisoara - Ajax staat vanwege het tijdsverschil met de rest van Europa pas om 22.05 uur lokale tijd gepland.

Tien uur voor het beginsignaal van de Europa League-wedstrijd druppelt de regen langzaam over de sportaccommodatie van het universiteitscomplex. Onder toeziend oog van enkele Roemeense agenten doen de spelers van Ajax een aantal loop-, rek- en strekoefeningen onder leiding van assistent-trainer Michael Lindeman. De studenten, die normaal gesproken hun sportactiviteiten op het veld uitvoeren, kijken vanuit de ramen van de campus naar de besloten sessie van het bezoek uit Nederland. Uiteraard hebben ze ook hun landgenoot George Ogararu in de smiezen, al is de Roemeense Ajacied vanwege zijn voetbalverleden bij CSM Resita en Otelul Galati en Steaua Boekarest niet echt een lokale held in de tweede stad van Roemenië.

In de geboortestad van voormalig Ajax-trainer Stevan Kovács heeft Ajax woensdagavond aan een punt genoeg om te overwinteren in Europa. Het is nog onduidelijk of de met lichte klachten kampende Vurnon Anita (bovenbeen) en Emanuelson (onderrug) in het paarsgekleurde Stadion Dan Paltinisanu zullen uitkomen. In tegenstelling tot dinsdagavond deden ze woensdag wel weer met de groep mee, maar omdat de oefensessie slechts uit enkele spelvormen bestond werden de spelers niet echt op de (fysieke) proef gesteld.

Jol heeft een goed record als trainer op bezoek in Roemenië. Zowel met HSV (tegen Unirea Urziceni) en Tottenham Hotspur (Dinamo Boekarest) verliet hij ongeslagen het Oost-Europese land. Daarnaast staat Timisoara al vier Europese thuisduels ‘droog’ voor eigen publiek. De Roemenen zullen in ieder geval moeten scoren (en winnen) om überhaupt nog een kansje op de volgende ronde te houden.

Tot besluit van de microtraining spelen de twintig Ajacieden twee grote rondo’s. Zowel in de groep met de beide Ajax-keepers als het volledig roodgekleurde tiental wordt er veel lol gemaakt. Zeker als de bal een tijd in de rondte gaat, neemt het volume van het hardop tellen bij ieder balcontact toe. De speler die in het midden moet heeft voordeel bij het drassige veld. Met ferme glijpartijen door de modder doen ze er alles aan om snel uit de cirkel te mogen. Als het slotsein is gegeven denkt Marko Pantelic mooi onder zijn beurt uit te komen. ,,Laatste! Laatste!’’, schreeuwen zijn collega’s. Tegen zoveel enthousiasme kan de Serviër niet op. Met een lach op zijn gezicht meldt hij zich in het midden. Hij toont zich een echte winnaar, want na tien keer rondspelen heeft de spits van Ajax zijn prooi alweer te pakken. Wie het laatst lacht, lacht het best.

FC Timisoara - Ajax begint woensdagavond om 21.05 uur Nederlandse tijd.

Volg Ajax in Roemenië via Ajax.nl en Ajax TV.


De Ajacieden lopen het veld op. De Ajacieden lopen het veld op.

'Eerst alle veters goed strikken!' 'Eerst alle veters goed strikken!'

Onder leiding van Michael Lindeman voerde het team diverse oefeningen uit. Onder leiding van Michael Lindeman voerde het team diverse oefeningen uit.

De Ajacieden speelden twee grote rondo’s. De Ajacieden speelden twee grote rondo’s.

Cvitanich dolt met Enoh. Cvitanich dolt met Enoh.

Het universiteitsterrein van Timisoara had woensdag bijzondere 'studenten' te gast. Het universiteitsterrein van Timisoara had woensdag bijzondere 'studenten' te gast.